Ghyselinck/Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Ghyselinck/Wannes Nimmegeers

IN BEELD. Freya Van den Bossche brengt vriendin Eva mee naar opening Film Festival Gent

FilmHij mocht op het Filmfestival van Cannes de Grand Prix in ontvangst nemen, en ook in Gent werd Lukas Dhont (31) op handen gedragen. Zijn langspeler ‘Close’ mocht er het Film Festival openen, en dat lokte heel wat bekend volk naar negenduust. Ook Vooruit-politica Freya Van den Bossche was van de partij, aan de zijde van haar vriendin Eva Vettenburg.

2 reacties

 • Ann Verschueren

  4 maanden geleden
  Amaai, wat een belangrijke gebeurtenis, te zien aan het blik genodigden dat ze voor deze gelegenheid hebben opengetrokken.
 • peter van eester

  4 maanden geleden
  Blijkbaar niet echt iets voor de jeugd :)
 1. Nu al geselecteerd voor Filmfestival van Berlijn: bekijk hier de trailer van de ontroerende Vlaamse film ‘Zeevonk’
  Play
  Film

  Nu al geselec­teerd voor Filmfesti­val van Berlijn: bekijk hier de trailer van de ontroeren­de Vlaamse film ‘Zeevonk’

  Nog voor de eerste trailer uit was, werd ‘Zeevonk’ - het speelfilmdebuut van regisseur Domien Huyghe - al genomineerd voor het Internationaal Filmfestival van Berlijn, waar de prent op 17 februari in première zal gaan. Terecht, als we de eerste beelden mogen geloven. Daarin is te zien hoe de 12-jarige Lena (een rol van Saar Rogiers) haar vader verliest na een mysterieus ongeval op zee. Wanhopig wil ze bewijzen dat het geen ongeval was, maar het werk van een zeemonster. De jonge Saar wordt in haar eerst hoofdrol trouwens goed omringd door anciens als Valentijn Dhaenens, Zouzou Ben Chickha en Hilde De Baerdemaeker.