Ghostface.
Volledig scherm
PREMIUM
Ghostface. © Photo News

Hoe ‘Scream’ alle horrorclichés door de mangel haalde, en zo een instant-klassieker werd

FilmDo you like scary movies?’ Die ene zin in ‘Scream’ wekte een doodgewaand genre terug tot leven:  de ijzingwekkende horrorfilm. Een kwarteeuw na het begin van deze legendarische franchise speelt sinds deze week het vijfde deel in de zalen. Wat maakt dat ‘Scream’ ook vandaag nog zoveel kijkers kan bekoren? 

0 reacties

 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Deze vijf series rond cybercrime moet je zeker gezien hebben
  Streamz

  Deze vijf series rond cybercrime moet je zeker gezien hebben

  Streamz trapt 2022 op gang met jongerenserie ‘Hacked’, waarin drie vrienden geconfronteerd worden met hun duisterste angsten. In onze Kijkgids belichten we nog enkele series en films die inspelen op onze digitale kwetsbaarheid. Jagen op corrupte conglomeraten (‘Mr. Robot’, Prime Video), op zoek naar persoonlijke glorie (‘Who Am I’, Netflix), hoogtechnologische misdaadbestrijding (‘Person of Interest’, Prime Video) en een terrorist die de hele Verenigde Staten lamlegt (‘Live Free or Die Hard’, Disney+): welkom in de schimmige wereld van cybercrime.