DM
Volledig scherm
PREMIUM
© DM

Hoe Disney zijn bijna-monopolie wil uitspelen: “Wij gaan de wereld van entertainment veranderen”

Het was al het grootste mediabedrijf in de VS, en sinds de overname van Fox is The Walt Disney Company een ware mastodont. Wat is het van plan met zijn laatste aankoop? En hoe past dat in de aangekondigde aanval op Netflix? Topman Bob Iger en co. doen het uit de doeken in Californië en wij zijn erbij.

1 reactie

 • Michel Mahy

  3 jaar geleden
  Het gevolg van deze media oorlog is dat binnen enkele jaren je nergens nog een uitgebreid palet aan films/series zult kunnen vinden. Ieder platform zal nog enkel zijn eigen films en series aanbieden, met andere woorden je zal moeten betalen voor meerdere aanbieders. RIP vrije keuze...
 1. Tom Cruise zit niet verlegen om stunt: ‘Top Gun’-acteur met helikopter naar première nieuwe film
  Play
  Film
  3

  Tom Cruise zit niet verlegen om stunt: ‘Top Gun’-ac­teur met helikopter naar première nieuwe film

  Tom Cruise (59) kwam per helikopter aan op de wereldpremière van zijn nieuwe film ‘Top Gun: Maverick’ in het USS Midway Museum in San Diego, waar fotografen, pers en fans hem stonden op te wachten. Cruise kruipt na 36 jaar weer in de huid van Pete ‘Maverick’ Mitchell, het personage waarmee hij in 1986 wereldberoemd werd door de film ‘Top Gun’. Hoewel Cruise erom bekendstaat al zijn stunts zelf te willen doen, zat hij dit keer niet achter de stuurknuppel van de helikopter.
 2. Derde ‘Fantastic Beasts’-film zorgt voor teleurstellend openingsweekend in de Verenigde Staten
  Play
  Film

  Derde ‘Fantastic Be­asts’-film zorgt voor teleurstel­lend openings­week­end in de Verenigde Staten

  Fans hebben er lang op moeten wachten, maar ‘Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore’, de derde film uit de saga, blijkt voorlopig geen groot succes te zijn. Tijdens zijn openingsweekend in de Verenigde Staten bracht de prent ‘maar’ 43 miljoen dollar (39 miljoen euro) op. De derde ‘Fantastic Beasts’-film scoort daarmee het slechtst van alle ‘Harry Potter’-films.