Scarlett Johansson in 'Black Widow'.
Volledig scherm
PREMIUM
Scarlett Johansson in 'Black Widow'. © Photo News

Het rommelt bij Disney, met ‘dank’ aan de nieuwe CEO: “Die rechtszaak van Scarlett Johansson? Allemaal zijn fout”

FilmDisney profileert zich graag als de plek waar dromen uitkomen, maar dat blazoen vertoont de laatste tijd toch enige smet. Hoewel er al jaren geruchten rondgaan over de twijfelachtige praktijken achter de schermen, komen er nu heel wat concrete beschuldigingen bovendrijven. Van oneerlijke verloningen tot racisme: achter de schermen blijkt The Walt Disney Company dan toch niet the happiest place on earth. En dat lijkt vooral aan een wissel van de macht te liggen. 

4 reacties

 • Andy Staelens

  1 maand geleden
  Het grote probleem is dat het om zeep is, iedere filmmaatschappij wil zijn eigen film op een eigen streamkanaal. In plaats van te globaliseren gaan ze nog wat verkleinen, wat de kostprijs serieus zal opdrijven. Het neo liberalisme! Het zal ervoor zorgen dat er straks niemand nog zal naar iets kijken en de sterrenstatussen zullen serieus zakken. Dat liberalisme werkt maar tot op een bepaald punt.
 • Sandy Boets

  2 maanden geleden
  Een contract is een contract! En afspraken zijn afspraken. Als in haar contract staat dat ze zoveel miljoen dollar zal krijgen en daarbij ook de deal rond de bioscoop tickets en alles wat er aan vast hangt… moet Disney nu niet afkomen met ze heeft al zoveel gekregen…wat dan niet overeen komt met het bedrag en afspraken dat in haar contract staan. Als een contract ondertekend is kan men dat zomaar niet veranderen. Disney is hier serieus over de schreef gegaan! Een deal is een deal! Go Scarlett
 • Kris D'hooghe

  2 maanden geleden
  bij actiefilms is er weinig acteren aan!voor mij hoeven die grote namen niet!ps stunts worden gedaan door stunt mannen en vrouwen!hoeveel actern schiet er dan over!niet zo veel!
 • Willem Piscaer

  2 maanden geleden
  Boycot, grote namen zijn nodig voor hoge kijkcijfers.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?