REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

'Hasta la Vista' wint Europese publieksprijs

De Vlaamse film 'Hasta la Vista' van Geoffrey Enthoven heeft op de 25ste editie van de European Film Awards in Malta de People's Choice Award gewonnen. Voor die publieksprijs brachten filmfans van over heel Europa hun stem uit.

 1. ‘The Last Duel’ vertelt waargebeurd verhaal van edelvrouw die beweert dat ze verkracht is: “Het is nog steeds een groot probleem in onze maatschappij”
  Play

  ‘The Last Duel’ vertelt verhaal van edelvrouw die beweert dat ze verkracht is: "Vandaag nog steeds een groot probleem"

  De film ‘The Last Duel’, met Matt Damon en Adam Driver, is sinds dit weekend in de bioscoop te zien. Het is een waargebeurd verhaal uit 1386 gesitueerd in Frankrijk. Een edelvrouw beweert dat ze verkracht is, maar niemand gelooft haar. Haar man vecht het uit in een duel met haar aanrander. “Het is een heel relevant verhaal en dat geldt voor elke periode in de geschiedenis. Omdat het nog steeds een groot probleem is in onze maatschappij”, vertelt actrice Jodie Comer.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?