Vivien Leigh (l) en Hattie McDaniel wonnen beiden een Oscar voor hun rol in ‘Gone with the Wind’.
Volledig scherm
Vivien Leigh (l) en Hattie McDaniel wonnen beiden een Oscar voor hun rol in ‘Gone with the Wind’. © .

‘Gone With The Wind’ opnieuw te streamen mét disclaimer

FilmDe film ‘Gone With The Wind’ is woensdag weer toegevoegd aan het aanbod van streamingdienst HBO Max. Eerder deze maand ontstond ophef toen HBO de film uit 1939 verwijderde vanwege het romantische beeld dat erin wordt geschetst van het zuiden van de VS in de tijd van de slavernij.

  1. PORTRET. David Attenborough (94), hét boegbeeld van de natuur: “Ik zal niet meer meemaken hoe we de aarde kunnen redden”
    PREMIUM
    TV

    PORTRET. David Atten­borough (94), hét boegbeeld van de natuur: “Ik zal niet meer meemaken hoe we de aarde kunnen redden”

    Hij heeft een stem waar miljoenen kijkers niet aan kunnen weerstaan. Sir David Attenborough (94) brengt al bijna 70 jaar lang de wilde buitenwereld naar de woonkamers, en doet dat ook nu met ‘A Life On Our Planet’ op Netflix. Volgens de bekroonde bioloog is het “de belangrijkste film uit zijn leven.” Tijd dus voor een portret van ‘s werelds bekendste natuurpresentator, die nochtans nooit had kunnen vermoeden dat hij ooit even geliefd zou worden als de Britse Queen. “Toen ik begon had ik geen idee waar het zou eindigen. BBC bood mij meer geld dan ik kon verdienen met het baantje dat ik had, dus waagde ik het erop.”