Victor Polster in 'Girl' van Lukas Dhont.
Volledig scherm
Victor Polster in 'Girl' van Lukas Dhont. © RV

‘Girl’ wordt in de VS gecensureerd: Netflix wil minder naakt en de ‘pijpscène’ moet eruit

FilmWanneer Girl in januari in de VS op Netflix komt, zal dat niet in de originele versie zijn. Al het (behoorlijk essentiële) naakt wordt er uitgesneden, om controverse te vermijden en geen stokken in de wielen van de Oscarcampagne te steken. Blij wordt regisseur Lukas Dhont daar niet van, “maar ik heb er mij bij neergelegd. Netflix wil niets aan het toeval overlaten.”

34 reacties

 • Marco Di Scarpa

  3 jaar geleden
  De USA is zeker 1 van de meest puriteinse landen ter wereld. Een blote borst laat staan een piemel is verboden maar je kan er wel op elke hoek van de straat een vuurwapen kopen. Trouwens, we gaan hier in Europa dezelfde weg op sedert de verrechtsing.
 • Henri Dederen

  3 jaar geleden
  Typisch Amerika.... preuts. Typisch Vlaanderen verontwaardiging omtrent seksisme... maar geen enkele film zonder seksscènes, geen enkele krant of praatprogramma waar seks niet aan bod komt...
 • luc thomas

  3 jaar geleden
  Wat is er nu verkeerd aan het roken van een pijp?
 • René Lippeveld

  3 jaar geleden
  Ik geloof u wel in uw reactie, Conny, heel zeker, maar zo veranderen we de wereld niet, hé. En die is er niet al te best aan toe. Soms moet men een prijs betalen voor een oprechte mening.
 • Vleminckx Rudiger

  3 jaar geleden
  Het land van de meeste porno sterren en sexindustrie maken zich druk om een paar naakt scenes en laten ze verwijderen uit de film. Hoe hypocriet zijn die amerikanen toch.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. INTERVIEW. Fanatieke huisvrouwen lichten supermarkten op in ‘Queenpins’
  Film

  INTERVIEW. Fanatieke huisvrou­wen lichten supermark­ten op in ‘Queenpins’

  Extreme couponing: zoveel kortingsbonnen bij elkaar weten te verzamelen waardoor je zo goed als niks aan de kassa hoeft te betalen. De Amerikanen hebben er zowaar een nationale sport van gemaakt. In de gloednieuwe film ‘Queenpins’ zien we twee fanatieke huisvrouwen (Kristen Bell en Kirby Howell-Baptiste) aan het werk, die er met behulp van nep-vouchers in slagen om supermarktketens voor ruim 40 miljoen dollar op te lichten. En het strafste van allemaal is dat het ook nog eens op een waargebeurd verhaal is gebaseerd…