Victor Polster in 'Girl' van Lukas Dhont.
Volledig scherm
Victor Polster in 'Girl' van Lukas Dhont. © RV

‘Girl’ wordt in de VS gecensureerd: Netflix wil minder naakt en de ‘pijpscène’ moet eruit

FilmWanneer Girl in januari in de VS op Netflix komt, zal dat niet in de originele versie zijn. Al het (behoorlijk essentiële) naakt wordt er uitgesneden, om controverse te vermijden en geen stokken in de wielen van de Oscarcampagne te steken. Blij wordt regisseur Lukas Dhont daar niet van, “maar ik heb er mij bij neergelegd. Netflix wil niets aan het toeval overlaten.”

34 reacties

 • Marco Di Scarpa

  3 jaar geleden
  De USA is zeker 1 van de meest puriteinse landen ter wereld. Een blote borst laat staan een piemel is verboden maar je kan er wel op elke hoek van de straat een vuurwapen kopen. Trouwens, we gaan hier in Europa dezelfde weg op sedert de verrechtsing.
 • Henri Dederen

  3 jaar geleden
  Typisch Amerika.... preuts. Typisch Vlaanderen verontwaardiging omtrent seksisme... maar geen enkele film zonder seksscènes, geen enkele krant of praatprogramma waar seks niet aan bod komt...
 • luc thomas

  3 jaar geleden
  Wat is er nu verkeerd aan het roken van een pijp?
 • René Lippeveld

  3 jaar geleden
  Ik geloof u wel in uw reactie, Conny, heel zeker, maar zo veranderen we de wereld niet, hé. En die is er niet al te best aan toe. Soms moet men een prijs betalen voor een oprechte mening.
 • Vleminckx Rudiger

  3 jaar geleden
  Het land van de meeste porno sterren en sexindustrie maken zich druk om een paar naakt scenes en laten ze verwijderen uit de film. Hoe hypocriet zijn die amerikanen toch.