Regisseur Joel Souza.
Volledig scherm
Regisseur Joel Souza. © via REUTERS

Gewonde regisseur eert doodgeschoten cameravrouw: “Halyna pushte me altijd om beter te worden”

Joel Souza, de regisseur die gewond raakte bij het schietincident op de filmset van ‘Rust’, is “kapot” van het verlies van Halyna Hutchins. De 42-jarige cameravrouw overleed nadat acteur Alec Baldwin haar per ongeluk had doodgeschoten met een geweer. Souza zelf raakte gewond en moest naar het ziekenhuis.

 1. Acteur Alec Baldwin lost per ongeluk fataal schot op filmset: cameravrouw overleden, gewonde regisseur mocht ziekenhuis al verlaten
  Play
  UPDATE

  Acteur Alec Baldwin lost per ongeluk fataal schot op filmset: camera­vrouw overleden, gewonde regisseur mocht ziekenhuis al verlaten

  Acteur Alec Baldwin (63) heeft donderdag een dodelijk schot gelost met een vuurwapen op een filmset in de Amerikaanse staat New Mexico. Een 42-jarige vrouw, de cameraregisseur van de film, Halyna Hutchins, is om het leven gekomen, meldt de politiekorpschef van Santa Fe. De 48-jarige regisseur Joel Souza is met schotwonden naar het ziekenhuis gebracht. Hij lag even op intensieve zorgen, maar heeft het ziekenhuis intussen mogen verlaten, volgens actrice Frances Fisher. “Dit is een heel vreemd incident. De veiligheidsprocedures op een set zijn zo strikt”, zegt de Vlaamse regisseur Hans Herbots. Stuntcoördinator Olivier Bisback wijst naar de verantwoordelijke van de wapens als “enige schuldige”. U kan de nieuwste ontwikkelingen hier op HLN.be volgen.
 1. Vrouw (24) die verantwoordelijk was voor wapens in film Alec Baldwin leerde alles van haar bekende vader: “Maar sommige dingen dokterde ik zelf uit”

  Vrouw (24) die verantwoor­de­lijk was voor wapens in film Alec Baldwin leerde alles van haar bekende vader: “Maar sommige dingen dokterde ik zelf uit”

  De jonge vrouw die verantwoordelijk was voor de wapens in Rust - de film die Alec Baldwin aan het opnemen was toen hij donderdag per ongeluk een cameravrouw doodschoot - was vrij nieuw in het vak. Hannah Gutierrez-Reed (24) vertelde vorige maand nog in een podcast dat ze pas de opnames van een eerste film achter de rug had en dat ze getwijfeld had “of ze er wel klaar voor was”. Ze zei ook dat ze in de voetsporen was getreden van haar bekende vader en dat ze alles van hem had geleerd. “Maar sommige dingen dokterde ik zelf uit.”