‘Prooi’ van Dick Maas is een hit in China.
Volledig scherm
‘Prooi’ van Dick Maas is een hit in China. © Dick Maas

Geflopte Nederlandse film haalt miljoenen bezoekers in China: “Echt absurd”

FilmMet zijn film ‘Prooi’ lokte de Nederlandse regisseur Dick Maas in 2016 slechts 30.000 bezoekers naar de bioscoop. Een regelrechte flop, luidde de conclusie, tot de horrorprent een nieuw leven ging leiden in China. Daar klokt de film na amper een week al af op 1,5 miljoen bezoekers. Het is de twaalfde meest bezochte film wereldwijd. “Echt absurd.”

 1. In 56 landen ‘meest bekeken’, nu ook bij ons: deze Russische Netflixreeks laat kijkers niet meer los
  TV

  In 56 landen ‘meest bekeken’, nu ook bij ons: deze Russische Netflix­reeks laat kijkers niet meer los

  Wat krijg je als een groepje mensen geconfronteerd wordt met het einde van de beschaving na de uitbraak van een dodelijke epidemie? Hoewel het zowaar op een beschrijving van 2020 zou kunnen lijken, is dat toch het fictieve verhaal van de nieuwe Netflixreeks ‘To The Lake’, oorspronkelijk verschenen als ‘Epidemiya’. De Russische serie staat in 56 landen in de lijst van meest bekeken titels, en dat is inmiddels ook bij ons niet anders. Wat maakt ‘To The Lake’ zo uniek?
 2. Beroemde Bond-bikini wordt geveild voor 500.000 dollar
  Film

  Beroemde Bond-bikini wordt geveild voor 500.000 dollar

  De beroemdste bikini ter wereld wordt 12 november in Los Angeles geveild, meldt veilinghuis ‘Profiles in History’. De ivoorkleurige bikini met meshouder, gedragen door de eerste Bondgirl ooit, zal voor een geschatte waarde van 500.000 dollar (425.247 euro) over de toonbank gaan. Ursula Andress (84) maakte in 1962 haar entree in de filmwereld toen ze in de eerste James Bond film ‘Dr. No’ in bikini druipend uit de Caraïbische Zee tevoorschijn kwam.