Virginie Efira samen met Paul Verhoeven en Daphne Patakia.
Volledig scherm
Virginie Efira samen met Paul Verhoeven en Daphne Patakia. © EPA

Franse filmprijzen worden deze avond uitgereikt: drie Belgische actrices genomineerd

FilmMet een beetje geluk vallen er deze avond enkele Belgische actrices in de prijzen op de Césars, de Franse filmprijzen. In totaal zijn er drie vrouwelijke actrices genomineerd. Het gaat onder meer om de Brusselse Virginie Efira. Daarnaast maken ook Cécile de France en Salomé Dewaels kans op een prijs.

 1. Netflix trekt (alweer) stekker uit nieuwe film met Will Smith
  Play
  Film

  Netflix trekt (alweer) stekker uit nieuwe film met Will Smith

  Na zijn ontslag bij de Academy en zijn tienjarige verbod om te verschijnen tijdens de uitreiking, blijft de klap die Will Smith (53) tijdens de Oscars uitdeelde nog nazinderen. Volgens nieuwskanaal Bloomberg heeft Netflix het aankomende vervolg op ‘Bright’ geannuleerd, een film waar Smith de hoofdrol in zou vertolken. Toen ‘Bright’ in 2017 verscheen, was het nog één van de meest gestreamde films ooit voor Netflix.
 2. Adil El Arbi in 'Freek blijft slapen' over opnames 'Batgirl': "Per dag nemen we zo'n 15 seconden op"
  BV
  4

  Adil El Arbi in 'Freek blijft slapen' over opnames 'Batgirl': "Per dag nemen we zo'n 15 seconden op"

  Voor de tweede keer gaat Freek Braeckman (43) op bezoek bij inspirerende landgenoten voor z'n podcast ‘Freek blijft slapen’. Eerste gastheer is Adil El Arbi (33), die op dat moment in Glasgow zit voor de opnames van ‘Batgirl’. Hij vertelt onder meer over hoe het is om maanden van huis te zijn en legt uit waarom hij en Bilall Fallah ‘Beverly Hills Cop 4' lieten schieten. “Ik zie mijn vrouw slechts om de veertien dagen.”