Roman Polanski
Volledig scherm
Roman Polanski © AP

Franse filmacademie wijst Roman Polanski de deur

FilmDe Franse filmacademie Cesar heeft regisseur Roman Polanski de deur gewezen. De 87-jarige filmmaker en zeventien andere mensen zijn van de academie gestuurd, meldt DPA donderdag. Vanwege hun verdiensten hadden ze een erestatus aan de opleiding gekregen.

2 reacties

 • Henri Dederen

  2 jaar geleden
  Ik denk dat je dan misschien beter de filmacademie sluit - iedere regisseur zal wel iets te verwijten vallen.
 • Steven Hermans

  2 jaar geleden
  Goed zot, nu zitten er alleen KUNSTfilmakers, daar gaat een massa volk op afkomen??? Triestig hoe men met grootheden omgaat.
 1. STREAMINGTIP. ‘Ghislaine Maxwell: Filthy Rich’: onthutsend portret van de vrouw die Jeffrey Epstein aan z’n slachtoffers hielp
  FILM

  STREAMING­TIP. ‘Ghislaine Maxwell: Filthy Rich’: onthutsend portret van de vrouw die Jeffrey Epstein aan z’n slachtof­fers hielp

  December 2021. Ghislaine Maxwell, de handlangster van Jeffrey Epstein, wordt in Amerika veroordeeld voor haar aandeel in de sekshandel rond de overleden miljardair. Het levert haar twintig jaar cel op, maar Maxwell houdt ook vandaag haar onschuld staande - en blijft beweren dat ze van niets wist. Netflixdocu ‘Ghislaine Maxwell: Filthy Rich’ doorprikt dat beeld echter.