Felix van Groeningen en zijn vriendin en actrice Charlotte Vandermeersch op de rode loper van de Oscars.
Volledig scherm
Felix van Groeningen en zijn vriendin en actrice Charlotte Vandermeersch op de rode loper van de Oscars. © photo_news

Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch verfilmen samen internationale bestseller ‘De acht bergen’

FilmRegisseur Felix van Groeningen (43) heeft een nieuw veelbelovend project beet. Samen met zijn vriendin Charlotte Vandermeersch (37) werkt hij aan de verfilming van ‘De acht bergen’, een boek van de Italiaanse Paolo Cognetti die internationaal een bestseller werd. Felix en Charlotte schrijven niet alleen samen het scenario, ze zullen ook samen de regiestoel delen.

 1. 35-jarige Carey Mulligan speelt de 21 jaar oudere Edith Pretty in de Netflixfilm ‘The Dig’: hoe rijpere actrices in Hollywood steeds vaker in de vergetelheid raken
  PREMIUM
  Film

  35-jarige Carey Mulligan speelt de 21 jaar oudere Edith Pretty in de Netflix­film ‘The Dig’: hoe rijpere actrices in Hollywood steeds vaker in de vergetel­heid raken

  Je ouder voordoen dan je bent, is een trend die al eeuwen meegaat, maar in Hollywood dreigt het fenomeen problematisch te worden. Daar worden iets oudere personages steeds vaker gespeeld door actrices die in het echte leven een stuk jonger zijn. In de recente film ‘The Dig’ speelt de 35-jarige Carey Mulligan bijvoorbeeld de rol van de 56-jarige Edith Pretty. Al is het zeker niet de eerste keer dat een rijpere actrice aan de kant wordt geschoven voor een iets jonger en frisser gezicht.
 2. Na het succes van ‘Black’: Adil El Arbi en Bilall Fallah verfilmen opnieuw boek van Dirk Bracke
  Film

  Na het succes van ‘Black’: Adil El Arbi en Bilall Fallah verfilmen opnieuw boek van Dirk Bracke

  Goed nieuws voor filmfanaten die fan zijn van Adil El Arbi (32) en Bilall Fallah (35). Het regisseursduo heeft een nieuw project om de tanden in te zetten: na het succes van de verfilming van ‘Black’ in 2015, gaat het bekende duo nu opnieuw in zee met auteur Dirk Bracke. Deze keer wordt zijn roman ‘Straks doet het geen pijn meer’ verfilmd, een boek dat Adil en Bilall al als tieners inspireerde.
 1. Brusselse filmmaakster wint Gouden Beer voor beste kortfilm met afstudeerproject
  Film

  Brusselse filmmaak­ster wint Gouden Beer voor beste kortfilm met afstudeer­pro­ject

  De documentaire ‘Nanu Tudor’ (‘My Uncle Tudor’) van Olga Lucovnicova is donderdag in de prijzen gevallen op het filmfestival van Berlijn. De docu was eigenlijk niet onze officiële inzending voor de European Film Awards, maar kon toch meedingen dankzij de Wildcard-award van het VAF Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). Met succes, want de filmmaakster ging met de Gouden Beer voor Beste Kortfilm aan de haal.
 1. Deze mensen hebben de 'vuilste jobs van Vlaanderen'
  Play
  VTM2

  Deze mensen hebben de 'vuilste jobs van Vlaanderen'

 2. Noémi en Michael gaan uit de kleren voor elkaar: "Ik ben heel open minded, maar kan ook zonder seks"
  Play

  Noémi en Michael gaan uit de kleren voor elkaar: "Ik ben heel open minded, maar kan ook zonder seks"