Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch na ‘hun’ screening in Cannes: “Ik werd echt emotioneel”

FilmHet filmfestival van Cannes is dinsdagavond officieel begonnen, en woensdagavond stond er al een film van Belgische makelij op de planning. Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch stelden er ‘Le Otto Montagne’ - hun eerste samenwerking - voor. “Het is allemaal al heel overweldigend geweest”, aldus een enthousiaste Van Groeningen in VTM NIEUWS.

 1. “Iemand van de familie heeft me verkracht”: de verdwenen Belgische prinses Marie-Christine kluisterde in 1994 1,7 miljoen Vlamingen aan de buis
  Play
  Royalty

  “Iemand van de familie heeft me verkracht”: de verdwenen Belgische prinses Ma­rie-Christine kluisterde in 1994 1,7 miljoen Vlamingen aan de buis

  De best bekeken Telefacts-aflevering ooit, én een van de meest spraakmakende. ‘De keuze van Dany’ haalt vandaag de allereerste reportage met prinses Marie-Christine (71) vanonder het stof. Indertijd goed voor 1,7 miljoen kijkers, en ook nu blijft de openhartigheid van koning Filips tante ongezien. “Ze vertelde over haar scheiding en een verkrachting door een familielid. Zo openlijk spreken royals zelden of nooit”, blikt maker Peter Van Camp terug.
 2. Tom Cruise zag nieuwe ‘Top Gun’ eigenlijk niet zitten: “Ik kreeg een halfuur om hem te overtuigen”
  Film

  Tom Cruise zag nieuwe ‘Top Gun’ eigenlijk niet zitten: “Ik kreeg een halfuur om hem te overtuigen”

  Het scheelde niet veel of er was geen sprake van een vervolg op de populaire actiefilm ‘Top Gun’. Acteur Tom Cruise (59) had namelijk geen interesse om opnieuw in de huid te kruipen van zijn personage, de rebelse piloot Pete Maverick. Regisseur Joseph Kosinski (48) kreeg de moeilijke opdracht om in een halfuur tijd de Hollywoodster te overtuigen om mee aan boord te stappen.