VRT
Volledig scherm
© VRT

‘FC De Kampioenen: Viva Boma’ lokt nu al 500.000 bezoekers

Film‘FC De Kampioenen: Viva Boma’, de vierde Kampioenenfilm, heeft afgelopen weekend de kaap van het half miljoen betalende toeschouwers gerond. Daarmee is hij met grote voorsprong de populairste Belgische film van het afgelopen jaar, hij doet het zelfs beter dan alle andere Vlaamse films die in 2019 zijn uitgebracht samen. 

 1. Na hevige kritiek om afkomst: dochter Fidel Castro verdedigt castingkeuze James Franco in ‘Alina of Cuba’
  FILM

  Na hevige kritiek om afkomst: dochter Fidel Castro verdedigt castingkeu­ze James Franco in ‘Alina of Cuba’

  James Franco (44) heeft de hoofdrol gestrikt in ‘Alina of Cuba’, een film over de dochter van Fidel Castro. Dat de Amerikaanse acteur de rol vertolkt van de voormalige president zorgt voor behoorlijk wat ophef. Niet vanwege de beschuldigingen aan zijn adres van seksueel wangedrag in 2018, wel om het feit dat Franco een Latino-man speelt terwijl hij geen Latijns-Amerikaanse achtergrond heeft. Alina Fernandez, de dochter van Castro, verdedigt de film. “Het project is bijna volledig Latino, zowel voor als achter de camera.” Met Franco als uitzondering op de regel.
 2. ‘Top Gun: Maverick’ steekt ‘Titanic’ voorbij in de Verenigde Staten
  Film

  ‘Top Gun: Maverick’ steekt ‘Titanic’ voorbij in de Verenigde Staten

  Tom Cruise’s (60) ‘Top Gun: Maverick’ blijft scoren. Het vervolg van de film ‘Top Gun' uit 1986, die al sinds mei goed op dreef is, vliegt nu naar de zevende plaats in de lijst van best verdienende films in de Verenigde Staten. Dat is één plaats hoger dan de legendarische kaskraker ‘Titanic’. Op wereldwijd niveau heeft de film wel nog een lange weg te gaan. Daar vind je namelijk ‘Titanic' op drie en ‘Top Gun: Maverick’ op dertien.
 1. Lupita Nyong’o openhartig over ‘Black Panther 2' zonder Chadwick Boseman: “Het filmen werkte therapeutisch”
  Film

  Lupita Nyong’o openhartig over ‘Black Panther 2' zonder Chadwick Boseman: “Het filmen werkte therapeu­tisch”

  Het duurt niet lang meer voordat de nieuwe ‘Black Panther’-film op de wereld wordt losgelaten. Actrice Lupita Nyong’o (39) vertelde openhartig aan ‘The Hollywood Reporter’ hoe het was om te filmen zonder de voormalige hoofdrolspeler Chadwick Boseman, die onverwacht overleed in 2020. “Ik ben erg trots dat we deze film hebben kunnen maken, tegen alle verwachtingen in.”