Fragment uit 'Viva Boma'.
Volledig scherm
Fragment uit 'Viva Boma'. © RV

'F.C. De Kampioenen'-film 'Viva Boma!' wint Vlaamse Box Office Award

FilmHoewel ze bekendstaan als een ploeg die geen enkele match kan winnen, zijn ‘De Kampioenen’ wel dé winnaar van de Vlaamse Box Office Award, die uitgereikt wordt door Filmfestival Oostende. ‘F.C. De Kampioenen: Viva Boma!’, geregisseerd door Jan Verheyen, mocht met 568.142 verkochte kaartjes het afgelopen jaar dan ook het meeste Vlaamse toeschouwers verwelkomen in de bioscoop. 

8 reacties

 • Jean Schepens

  1 jaar geleden
  een totaal uitgemolken concept dat haar totale geloofwaardigheid al lang verloren heeft ... NONKELJEAN
 • Geert Winkelmans

  1 jaar geleden
  Prijs van niks !
 • Johan hendrickx

  1 jaar geleden
  Het 'oude' Falwty Towers is en blijft honderd maal beter dan die kampioenen-brol!
 • Dries Sels

  1 jaar geleden
  Mooi film met een lach en een traan .met xavier 🌟
 • Ronny Cockuyt

  1 jaar geleden
  Dat is toch het domste wat er al op tv gekomen is, mits van in de eerste jaren dan kon je nog eens lachen maar de laatste jaren was het echt kinderachtig onnozel waar kinderen nog eens kunnen mee lachen, Ik versta dat niet hoor want als je tegen 10 mensen praat over fc de kampioenen heb je met geluk eentje die kijkt maar,als je dan de kijkcijfers ziet in de krant vraag ik mij wel af als die wel juist zijn, ergens kan ik het wel een beetje verstaan want er is niets te zien op tv of herhalingen.
 1. Verdeeldheid was nooit eerder zo groot bij de acteurs van ‘F.C. De Kampioenen’: “Het is mooi afgerond, laat dit maar het einde zijn”
  PREMIUM
  TV

  Verdeeld­heid was nooit eerder zo groot bij de acteurs van ‘F.C. De Kampioenen’: “Het is mooi afgerond, laat dit maar het einde zijn”

  Met hun kerstspecial vestigden de Kampioenen een historisch kijkcijferrecord, maar er kwam ook snoeiharde kritiek. Genoeg stof om na te denken over een doorstart, en in welke vorm die er dan zou moeten komen. Bij de acteurs blijken de meningen bijzonder verdeeld. “Het succes uitmelken met jongere acteurs lijkt me alvast geen goede zet”, stelt Marijn Devalck (69), maar niet iedereen is het daarmee eens.