Acteur Jan Decleir: “Als je speelt, ben je een paar uur lang onsterfelijk. Dan ben je God zelf. Je bent niet bezig met het scheppingsverhaal, je bent zelf aan het scheppen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Acteur Jan Decleir: “Als je speelt, ben je een paar uur lang onsterfelijk. Dan ben je God zelf. Je bent niet bezig met het scheppingsverhaal, je bent zelf aan het scheppen.” © © Stefaan Temmerman

Ex-Sinterklaas Jan Decleir wordt Kerstman op Netflix: “Ik weet niet of ik het hele streaming-gebeuren zo geweldig vind”

FilmOp pensioen zoals Martine Tanghe? Jan Decleir mag er niet aan denken. Op zijn 74ste blijft hij gewoon doorgaan. En als hij niet langer de Sint mag spelen, dan wordt hij wel de Kerstman in de Netflix-film ‘De Familie Claus’. Hij geeft toe dat zijn afscheid van de goedheilig man op een ‘rommelige’ manier is verlopen. “Maar ik heb ook absoluut geen probleem met afscheid nemen. Als theateracteur doe je dat eigenlijk avond na avond.”

1 reactie

 • Maurice De Roose

  12 maanden geleden
  Een fantastische acteur met een o zo een groot talent . Smullen van cultuur van in den beginne . Fantastisch hoe hij de tijger van Dario Fo vertolkte . Je zit als het ware over zijn schouders mee te kijken . Prachtig gewoon om in deze corona tijden het nog eens te mogen herbeleven .  ... .BEDANKT Jan Decleir .
 1. Kerstfilms en langverwachte reeksen: dit zie je in december op Netflix, Disney+ en Streamz
  TV

  Kerstfilms en langver­wach­te reeksen: dit zie je in december op Netflix, Disney+ en Streamz

  Oh the weather outside is frightful, dus tijd om weer gezellig binnen te kruipen terwijl het buiten sneeuwt. Op het bingewatch-menu deze maand - het mag niet meer verrassen - een uitgebreid assortiment aan kerstfilms op elke streamingzender. Maar geen nood, als je de glühwein en gezangen van Mariah Carey al op voorhand beu bent: er is meer dan genoeg kijkmateriaal voor de Grinch in elk van ons. Dit zie je deze maand op Netflix, Disney+ en Streamz.