Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Eerste reacties ‘Avatar: The Way of Water’ stromen binnen: “Veel beter dan de eerste film”

FilmVanaf volgende week, 14 december, is het tijd om je een weg te banen naar de bioscoop. Want vanaf dan speelt ‘Avatar: The Way of Water’- het vervolg op kaskraker ‘Avatar’ uit 2009 - in de zalen. Enkele gelukkigen van de pers, die de première in Londen konden bijwonen, gaven op sociale media al uitgebreid hun mening over de film: “Regisseur James Cameron laat zien wie de baas is.”

 1. “Het is één van de beste prestaties die ik ooit al gezien heb”: waarom Hollywoodsterren plots campagne voeren voor een onbekende film
  Film

  “Het is één van de beste prestaties die ik ooit al gezien heb”: waarom Hollywood­ster­ren plots campagne voeren voor een onbekende film

  “Ze verdient alle prijzen die er bestaan.” Tot op enkele weken geleden had nog bijna niemand gehoord van Andrea Riseborough en ‘To Leslie’, de dramafilm waarin de Britse actrice de hoofdrol speelt. Verschillende grote sterren zoals Kate Winslet en Gwyneth Paltrow doen er inmiddels echter alles aan om ervoor te zorgen dat Riseborough genomineerd wordt voor de Oscars. Maar waarom?
 2. Timothée Chalamet moest al zeven jaar geen audities meer doen (en dat veroorzaakt heel wat kritiek)
  FILM

  Timothée Chalamet moest al zeven jaar geen audities meer doen (en dat veroor­zaakt heel wat kritiek)

  Als de manager van Timothée Chalamet (27) onthult dat de ‘Dune’-acteur al meer dan zeven jaar geen auditie meer moest doen, kan dat op heel wat kritiek rekenen. Twitter ontploft met reacties die hem beschuldigen van overdreven privileges en een voorkeursbehandeling in de filmindustrie. “Het feit dat zwarte mensen met meer dan twintig jaar ervaring nog steeds auditie moeten doen, bewijst dat er nog steeds sprake is van discriminatie.”
 3. Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldgevoel draag ik nog altijd mee”
  PREMIUM
  TV
  21

  Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldge­voel draag ik nog altijd mee”

  Het is een Gert Verheyen (52) die we nog niet eerder zagen. Wanneer zijn drie zoons in ‘Over de oceaan’ vertellen dat hun papa sinds de scheiding weinig initiatief neemt om contact met hen te zoeken, kan de nuchtere voetbalanalist zijn tranen niet bedwingen. Wat volgt is een bijzonder open getuigenis over ‘de grootste mislukking uit zijn leven’. “Het moment dat ik hen vertelde dat ik wegging, vergeet ik nooit meer.”