via REUTERS
Volledig scherm
© via REUTERS

Eerste film(opnames) in de ruimte ingeblikt: Russische actrice veilig geland op aarde

FILMDe Russische actrice en regisseur die twaalf dagen aan boord van het International Space Station (ISS) verbleven om de eerste film in de ruimte op te nemen, zijn veilig en wel op aarde geland. Het Sojoez-ruimtevaartuig MS-18 met aan boord actrice Joelia Peresild, regisseur Klim Sjipenko en kosmonaut Oleg Novitski landde volgens plan om 4.36 uur in de steppe van Kazachstan. Wanneer de film in de zalen komt, is nog onduidelijk. 

5 reacties

 • eric debanne

  1 maand geleden
  Miljarden weggoeien voor zulke dingen ! Zouden beter voor onze aarde oplossingen zoeken en ecologisch iets op potten te zetten ...!
 • jos kakker

  1 maand geleden
  Als de scenes nooit langer zijn dan 10 seconden hadden ze het ook in een vliegtuig kunnen doen. Maar soms moeten er vooruitstrevende dingen gedaan worden en ook als 'eerste'. De Amerikanen (tom cruise?) had al plannen om het te doen. De strijd blijft doorgaan tussen USA/USSR. :)
 • Patt Mayeu

  1 maand geleden
  @ Emmanuel Veraart : Het ISS is reeds een goeie 21 jaar actief. Op 12 dagen zal het nu ook niet komen. Sowieso doen de astronauten elke dag hun verplichte metingen, ook al zitten er 2 mensen extra. Daar zal ook wel een prijskaartje aan vastgezeten hebben, of in ieder geval bepaalde overeenkomsten in het belang van het ISS.
 • Emmanuel Veraart

  1 maand geleden
  Ik dacht dat het ISS ruimtestation diende voor wetenschappelijk onderzoek dat O zo belangrijk was voor ons op aarde.
 • Tom De Ketelaere

  1 maand geleden
  Ecologische scène
 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. Saïd Boumazoughe scoort rol naast topacteurs in ‘Desert Warrior’: “Een logisch gevolg van mijn harde werk”
  Film

  Saïd Boumazoug­he scoort rol naast topacteurs in ‘Desert Warrior’: “Een logisch gevolg van mijn harde werk”

  Saïd Boumazoughe (34), bekend van onder andere ‘Grond’, ‘GR5' en ‘Patser’, draait momenteel in Saudi - Arabië voor de film ‘Desert Warrior’ van regisseur Rupert Wyatt. Daar zal hij in de film te zien zijn naast enkele grote acteurs zoals Marvel-acteur Anthony Mackie en Ben Kingsley. Hij verblijft er vier maanden om de rol van Samir te vertolken: “Hier heb ik laten zien dat ik meekan met de grote jongens.”