MA RAINEY’S BLACK BOTTOM(2020)
'Ma Rainey’s Black Bottom': Chadwick Boseman als Levee, Colman Domingo als Cutler, Viola Davis als Ma Rainey, Michael Potts als Slow Drag and Glynn Turman als Toledo.
Volledig scherm
MA RAINEY’S BLACK BOTTOM(2020) 'Ma Rainey’s Black Bottom': Chadwick Boseman als Levee, Colman Domingo als Cutler, Viola Davis als Ma Rainey, Michael Potts als Slow Drag and Glynn Turman als Toledo. © David Lee/NETFLIX

Eerste BAFTA’s naar ‘Ma Rainey’s Black Bottom’

FilmDe eerste BAFTA’s, de belangrijkste Britse filmprijzen, van dit jaar zijn uitgereikt. Zaterdagavond werden de winnaars in acht kleinere categorieën aangekondigd tijdens een kleine en sobere ceremonie op tv. De film ‘Ma Rainey’s Black Bottom’ kreeg twee prijzen en is daarmee tot dusver de titel met de meeste awards.

 1. Oscars maken gênante inschattingsfout rond Chadwick Boseman. Hoe kan zoiets gebeuren?
  Play
  Film
  9

  Oscars maken gênante inschat­tings­fout rond Chadwick Boseman. Hoe kan zoiets gebeuren?

  De overleden Chadwick Boseman heeft geen Oscar gekregen voor zijn rol in de Netflix-film ‘Ma Rainey’s Black Bottom’. Tot de grote verbazing van filmcritici aller landen gaf The Academy de Oscar aan Anthony Hopkins, die de hoofdrol speelde in ‘Father’ - en zelfs niet aanwezig was tijdens de uitreiking. Een grote verrassing voor iedereen, blijkbaar ook voor de organisatie zélf. Die paste namelijk de volledige show aan in het teken van Chadwicks beeldje, en kreeg het deksel op de neus. “Dit was de ‘Game of Thrones van Oscar-afsluiters”, klinkt het op sociale media.
 1. Wat zijn de sterktes van Siska Schoeters? Dit zegt ze zelf
  Play
  POPQUIZ

  Wat zijn de sterktes van Siska Schoeters? Dit zegt ze zelf

 2. Staf en Monique gaan naar de IKEA "om te kijken naar lampen" maar dat loopt al snel uit de hand
  Play
  Camping Coppens

  Staf en Monique gaan naar de IKEA "om te kijken naar lampen" maar dat loopt al snel uit de hand