Rv
Volledig scherm
© Rv

"Een tragedie zo willen uitmelken, wansmakelijk gewoon": Sony Pictures pakt uit met eerste trailer 'Slender Man'

HorrorfilmsSony Pictures heeft de eerste trailer van 'Slender Man' op de wereld losgelaten. Ongetwijfeld fantastisch nieuws voor de horrorfans, maar Bill Weier ziet de hype met lede ogen aan. Zijn dochter was immers een van de twee meisjes die drie jaar geleden een klasgenote zwaar toetakelden. Slachtoffer Payton Leutner kreeg maar liefst negentien messteken in de armen, buik en borstkas. Het duo wilde naar eigen zeggen "horrorfiguur Slender Man tevreden stellen". "Een tragedie zo willen uitmelken, wansmakelijk gewoon", vindt de vader.

16 reacties

 • J Ada

  5 jaar geleden
  Gewoon omdat het correct is, IT kwam in 1990 al op het scherm. Het book dateert van 1986.
 • Danielle Scherrens

  5 jaar geleden
  Eida Lam kan jij geen verschil maken tussen waargebeurde geschiedkundige films of fictie verhalen? Je kan die twee niet vergelijken. Aub zeg.
 • lindsey clauw

  5 jaar geleden
  Slenderman is altijd al een grote mythe geweest dat heeft niks te maken met die aanval
 • Lotika Meuleneire

  5 jaar geleden
  Leuk om te zien. Er zijn zoveel films gemaakt op waargebeurde feiten en psychiatrische instellingen. Spannend toch zolang het film is en er ook een verhaal inzit echt of niet en wat meer fantasie? Maar dat geldt voor alle genres. Jammer voor wat er echt is gebeurd is. Liefde vindt je ook niet bij kerstmis.
 • Peter Buyck

  5 jaar geleden
  Er zijn helaas nog meer moordenaars en andere criminelen die geïnspireerd raakten door horrorverhalen. Vaak omdat hun psyche het onderscheid niet kan maken tussen realiteit en fictie. IT-clowns zijn inderdaad méér in the picture gekomen nà de film (ook al weer omdat de goedgelovige Amerikaan denkt dat 'wat in de film kan, kan en mag in mijn straat ook).
 1. “Ik heb nog nooit zo’n koor van totale wanhoop en pijn gehoord”: een ijzingwekkend verslag van de fatale nacht op Titanic
  PREMIUM
  Film

  “Ik heb nog nooit zo’n koor van totale wanhoop en pijn gehoord”: een ijzingwek­kend verslag van de fatale nacht op Titanic

  “Ik zag een sloep met slechts twaalf man. Twaalf!” Het is maar één van de beklijvende momenten in de film ‘Titanic’, die na 25 jaar weer volle zalen trekt. Maar wist je ook dat de scène daadwerkelijk gebeurde? Aan boord van die beruchte sloep: Lady Duff-Gordon, een rijke eersteklasser die na de ramp één van de meest aangrijpende en gedetailleerde getuigenissen gaf. Dit is haar relaas van die fatale nacht. “De laatste kreet kwam van een man die hopeloos huilde. En toen werd alles stil.”
 2. “Ik hoop dat er in Vlaanderen nog plek is voor mij”: voormalig ‘Familie’-actrice Anneke van Hooff maakt comeback
  PREMIUM
  Showbizz

  “Ik hoop dat er in Vlaanderen nog plek is voor mij”: voormalig ‘Familie’-actrice Anneke van Hooff maakt comeback

  Spanje danst nog op haar hits. In Vlaanderen klonken ze steeds stiller. Anneke van Hooff (44), schoonzus van Helmut Lotti, ruilde het podium en de hitlijsten destijds voor een rol in ‘Familie’. Nu is ze terug op Vlaamse podia én in de bioscoop. Als schurk in ‘MAVKA’, de eerste animatiefilm die vanuit Oekraiense schuilkelders de Europese zalen komt binnenwaaien. Op welke plannen zit ze nog allemaal te broeden, na het overweldigende succes van weleer? “Laat ons zeggen dat het toen niet helemaal is verlopen zoals ik gehoopt had.”
 3. Raoul Servais (94) overleden, internationaal geprezen pionier van de animatiefilm die onder meer Gouden Palm won

  Raoul Servais (94) overleden, internatio­naal geprezen pionier van de animatie­film die onder meer Gouden Palm won

  De Belgische filmmaker en animator Raoul Servais is vrijdag op 94-jarige leeftijd overleden in zijn woning in Leffinge. Dat meldt zijn familie. In oktober 2022 was Servais nog aanwezig op Film Fest Gent om de wereldpremière van zijn zestiende kortfilm 'Der Lange Kerl', die hij maakte met Rudy Pinceel, bij te wonen. Daar kreeg hij de Joseph Plateau Honorary Award voor zijn gehele oeuvre.