Het ongeluk gebeurde op de set van de film 'Rust'.
Volledig scherm
PREMIUM
Het ongeluk gebeurde op de set van de film 'Rust'. © AFP / BSR

Een gebroken gezin en discussie over wie de trekker overhaalde: één jaar na het dodelijk ongeval op de set van 'Rust’

FilmOp 21 oktober 2021 veranderde het leven van Alec Baldwin (64) in een nachtmerrie. De acteur had net de 42-jarige cinematograaf Halyna Hutchins - per ongeluk - doodgeschoten op de set van ‘Rust’. “Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan deze tragedie denk”, klonk het verslagen. Maar hoe is de situatie één jaar later? Heeft Baldwin de trekker overgehaald of niet? En wordt de productie ooit nog hervat? Een tijdlijn van wat er zich heeft afgespeeld in de maanden na het tragische incident. “Baldwin heeft verzuimd om na te gaan of het wapen ongevaarlijk was.”

 1. “We hadden een deal!”: nieuwe spannende trailer ‘Ant-Man and The Wasp: Quantumania’ gelost
  Play
  Film

  “We hadden een deal!”: nieuwe spannende trailer ‘Ant-Man and The Wasp: Quantuma­nia’ gelost

  Fans van ‘Ant-Man’ opgelet! Vanaf 15 februari zijn acteur Paul Rudd (53) en actrice Evangeline Lilly (43) helemaal terug als Ant-Man en de Wasp in een nieuw bloedstollend avontuur: ‘Ant-Man and the Wasp: Quantumania’. Ook Michael Douglas (78) en Michelle Pfeiffer (64) keren als vanouds terug. Er duikt wel één nieuw gezicht op: Kathryn Newton (25) vertolkt, de intussen iets oudere, Cassie Lang. Vanwege een ‘incident’ belanden ze plots met z’n allen in de Quantum Realm. Ant-Man loopt al snel een mysterieus figuur tegen het lijf. “Ik ben de man die jou kan geven wat je het liefste wil: tijd.” Maar is hij wel te vertrouwen? “Het maakt me niet uit wie hij is, want ik heb al zoveel verloren. Hij kan ons een tweede kans geven.”
 2. Geen prijs voor ‘Close’, wel een sneer naar Will Smith en opvallende afwezigen: dit waren de Golden Globes
  Play
  FILM
  8

  Geen prijs voor ‘Close’, wel een sneer naar Will Smith en opvallende afwezigen: dit waren de Golden Globes

  Hollywood zette zich vannacht schrap voor de 80ste editie van de Golden Globes. De top van de tv- en filmindustrie - onder wie ‘onze’ Lukas Dhont - verzamelde in Los Angeles om een prestigieus beeldje te bemachtigen. Lukas greep helaas naast een beeldje, maar we kregen wel een Elvis-imitatie, een knipoog naar de jaren 80 en een steek naar de klap van Will Smith op de Oscars: dit is alles wat je moet weten over de Golden Globes 2023.
 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”