Ana de Armas als Marilyn Monroe in 'Blonde'
Volledig scherm
PREMIUM
Ana de Armas als Marilyn Monroe in 'Blonde' © AP

“Dit is geen biopic, maar een horrorfilm”: waarom Netflixfilm ‘Blonde’ met de grond gelijk gemaakt wordt

FilmMarilyn Monroe ondergaat een abortus. De kijker mag het hele gebeuren meevolgen... vanuit haar vagina. De blonde ‘bombshell’ wordt ook brutaal verkracht, brengt een derde van de film topless door en noemt haar man ‘daddy’. Het zijn scènes die de kijkers van ‘Blonde’, over het leven van Marilyn Monroe, maar moeilijk weggeslikt krijgen. Zeker omdat het merendeel van de ‘biopic’ onbewezen, zo niet compleet verzonnen is. “Marilyn is al 60 jaar dood. Wanneer gaan we eindelijk haar échte verhaal vertellen?”

4 reacties

 • Karine Kuhn

  2 maanden geleden
  Ik was niet wild van de film al werd er inderdaad schitterend geacteerd. Ik heb me echter niet aan de meeste van de scenes gestoord. Het was m i duidelijk dat het geen biografisch correcte film was en dat sommige zaken werden uitvergroot. Niets mis mee. Enkel de foetusscenes gaven mij inderdaad onbehagen. Ik vond dat die de film neerhaalden en helemaal niet nodig waren voor het verhaal. Knip die scenes eruit en het wordt een best aanvaardbare film.
 • Steven Van Soom

  2 maanden geleden
  Kunnen we na al de negatieve kritieken het ook eens hebben over het goede, hierin volg ik Veerle, fotografisch was het geweldig en Ana speelde het met heel veel overtuiging ondanks de magere dialogen en vreselijk slechte acteerwerk van sommige andere acteurs
 • Kris Tyteca

  2 maanden geleden
  Prachtige film met een sublieme hoofdrol. En veelal realiteit in Hollywood?
 • Veerle Hertens

  2 maanden geleden
  De film is niet zo slecht. Het script en de dialogen konden veel beter. Maar de fotografie is mooi. Vooral de acteurs zijn super. Ana de Armas was hartbrekend overtuigend. Kijk, Norma Jean stierf jong door (zelf?)moord. Dit na een blits carrière, een affaire met de president en 2 moeilijke, turbulente huwelijken. Dit volgend op een a typische kindertijd...persoonlijk heb ik geen moeite om me in te beelden dat ze niet helemaal spoorde of te geloven dat ze misbruikt is.
 1. Channing Tatum opnieuw uit de kleren in trailer ‘Magic Mike’s Last Dance’
  Play
  Film
  2

  Channing Tatum opnieuw uit de kleren in trailer ‘Magic Mike’s Last Dance’

  Naakte lichamen, sensuele danspasjes ... De eerste trailer van ‘Magic Mike’s Last Dance’ gaat verder op het elan van de twee eerdere stripperfilms en dus mag hoofdrolspeler Channing Tatum zich opnieuw van z'n beste kant laten zien. Dit keer verhuist z'n personage van Miami naar Londen na een foutgelopen zakendeal en krijgt hij daarbij het charmante gezelschap van een rijke socialite, die gespeeld wordt door Salma Hayek. Opmerkelijk weetje: het verhaal van Magic Mike was losjes gebaseerd op Channings eigen ervaringen als stripper.
 2. Will Smith speelt in eerste film sinds Oscars: “Ik begrijp het als niet iedereen er klaar voor is”
  Celebrities

  Will Smith speelt in eerste film sinds Os­car-incident: “Ik begrijp het als niet iedereen er klaar voor is”

  In december verschijnt ‘Emancipation’ in de zalen, met Will Smith (54) in de hoofdrol. Het is zijn eerste project sinds hij in maart van dit jaar Chris Rock (57) tijdens de Oscaruitreiking een klap in het gezicht verkocht. Aan journalist Kevin McCarthy bekent hij dat hij het begrijpt als mensen nog niet klaar zijn om hem weer aan het werk te zien. “Ik respecteer dat”, klinkt het
 3. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.