Artemis Fowl.
Volledig scherm
PREMIUM
Artemis Fowl. © AP

Disney wil scoren met ‘de nieuwe Harry Potter’, maar is Artemis Fowl die titel wel waard?

FilmWe hebben het ondertussen wel gehad met Zweinstein, toverdranklessen en dementors. Acht jaar na de laatste ‘Harry Potter’-film is de honger naar een nieuwe held groot. Disney+ denkt die leegte te kunnen opvullen met ‘Artemis Fowl’, een jongeling die het uit een andere populaire boekenreeks heeft opgevist. De film heeft het potentieel om de volgende grote franchise te worden, maar fans en critici zijn (voorlopig) niet te vinden voor de nieuwkomer. “Harry Potter durfde de vinger te leggen waar het pijn doet, Artemis Fowl is volledig afgekookt door Disney.” 

0 reacties

 1. Is J.K. Rowling transfoob omdat ze ‘menstruerende mensen’ verkiest ‘vrouw’ te noemen?
  PREMIUM

  Is J.K. Rowling transfoob omdat ze ‘menstrue­ren­de mensen’ verkiest ‘vrouw’ te noemen?

  Is J.K. Rowling (54), schrijfster van de Harry Potter-boekenreeks, een verholen transfoob? Als je enkele luide stemmen van transactivisten, maar ook van haar fans, van acteurs in de Harry Potter-films en zelfs van haar scenarist mag geloven, is er geen rook zonder vuur. Aanleiding van de heisa is de bewering van Rowling dat ‘mensen die menstrueren’ en ‘vrouwen’ eigenlijk synoniemen zijn. Dat ze daarbij voorbijgaat aan het feit dat ook sommige transmannen menstrueren, komt haar op een hoop verwensingen te staan waartegen geen toverspreuk lijkt opgewassen. Twitterstorm in een glas water of terechte aantijgingen? Oordeelt u vooral zelf.
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.