Een iconische scène uit ‘Dirty Dancing’.
Volledig scherm
Een iconische scène uit ‘Dirty Dancing’. © Dirty Dancing

‘Dirty Dancing’: passie op én naast de dansvloer

FilmEen van de feelgood-bioscoophits van eind jaren 80 was ongetwijfeld de romantische dansfilm ‘Dirty Dancing’. Jennifer Grey (59) en Patrick Swayze, die in 2009 overleed op 57-jarige leeftijd, deden wereldwijd vele miljoenen fans zwijmelen: de passie tussen de twee hoofdrolspelers spatte van het scherm.Dansscholen profiteerden mee van het succes van de film.

1 reactie

 • Fabrice Braccio

  1 jaar geleden
  Vreemd. Ik meen een paar maanden geleden een artikel gelezen te hebben met als titel “iconische filmkoppels die elkaar in het echt niet konden luchten”.En dit filmkoppel stond daar bij.
 1. Kevin Janssens over extreme transformatie voor ‘De Patrick’: “Ik was heel depressief tijdens de opnames”
  Film

  Kevin Janssens over extreme transforma­tie voor ‘De Patrick’: “Ik was heel depressief tijdens de opnames”

  Op 23 januari worden de Ensors opnieuw uitgereikt. Normaal gezien gebeurt dat op de slotdag van Filmfestival Oostende, maar door de coronacrisis zal de show via een livestream te volgen zijn. De grote kanshebber op heel wat beeldjes is de film ‘De Patrick’ met maar liefst 13 nominaties. Hoofdrolspeler Kevin Janssens (41) blikte in Cinema Canvas met veel plezier terug op de film. “Ik ben heel blij voor iedereen die eraan meegewerkt heeft.”
 2. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 1. Nostalgie! Anne De Baetzelier brengt een stukje Tien Om Te Zien terug
  Play
  Missie Callcenter

  Nostalgie! Anne De Baetzelier brengt een stukje Tien Om Te Zien terug

 2. Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen
  Play

  Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen