Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Dirk Bracke sukkelt met gezondheid en stopt als auteur: "Adil en Bilall kwamen me al bezoeken"

FilmDirk Bracke (67, foto), één van Vlaanderens bekendste jeugdauteurs, zet een punt achter z'n carrière. Door gezondheidsproblemen slaagt de favoriete schrijver van Bilall Fallah en Adil El Arbi er niet meer in om nog een letter op papier te zetten.

3 reacties

 • Sara Peeters

  2 jaar geleden
  Mijn dochter is fan, is wel jammer dat hij stopt maar begrijpelijk. Veel sterkte en beterschap!
 • tine devroye

  2 jaar geleden
  Ja, zeer jammer voor u, ik wens u veel sterkte in deze moeilijke tijden. Zo zie je, dat men boeken voor de jeugd niet moet onderwaarderen, als het maar GOEDE kwaliteit is, en toch ook INHOUD heeft, wat menig volwassen lectuur ontbreekt. En dat u jonge mensen inspireert vind ik SUper, zo komt 'kruisbestuiving en met verfilming zelfs succes over het grote water'. Respect dus,
 • DANIEL LAMBRECHTS

  2 jaar geleden
  Beste Dirk, je bent uitgegroeid tot een zeer getalenteerd auteur die alle grootst mogelijke lof en respect verdient. Bovendien is het bijzonder moedig om aan heel Vlaanderen te laten weten dat het niet zo best gaat met jou. Gebruik al je energie nu voor jezelf en geniet van het besef dat Vlaanderen je van harte alle steun zal geven die wij je kunnen bieden.Veel sterkte man !!
 1. Na het succes van ‘Black’: Adil El Arbi en Bilall Fallah verfilmen opnieuw boek van Dirk Bracke
  Film

  Na het succes van ‘Black’: Adil El Arbi en Bilall Fallah verfilmen opnieuw boek van Dirk Bracke

  Goed nieuws voor filmfanaten die fan zijn van Adil El Arbi (32) en Bilall Fallah (35). Het regisseursduo heeft een nieuw project om de tanden in te zetten: na het succes van de verfilming van ‘Black’ in 2015, gaat het bekende duo nu opnieuw in zee met auteur Dirk Bracke. Deze keer wordt zijn roman ‘Straks doet het geen pijn meer’ verfilmd, een boek dat Adil en Bilall al als tieners inspireerde.