Doc en Marty in 'Back to the Future'.
Volledig scherm
PREMIUM
Doc en Marty in 'Back to the Future'.

“De DeLorean bestaat alleen omdat makers vreesden dat kinderen zouden stikken in een koelkast”: de filmgeheimen van ‘Back to the Future’

FilmFilms... ze laten ons lachen, huilen en huiveren. Ze ontspannen ons of laten ons op het randje van onze stoel zitten. Ze nemen ons mee naar een wereld die niet de onze is of die net heel herkenbaar is. Deze zomer proberen we achter de geheimen van de beste filmklassiekers te komen. Wat krijgen we niet te zien op het grote scherm? Deze week: ‘Back to the Future’.

1 reactie

 • Peter Deroost

  2 maanden geleden
  Zalige films, zo maken ze niks meer. Met dank aan spielberg voor een hele hoop geweldige kaskrakers, en aan MJ Fox , een geweldige acteur, totaal onderkend en jammer van Parkingson
 1. Waarom Marvel de overleden Chadwick Boseman niet verving in ‘Black Panther’: “Het voelde te vroeg”
  FILM

  Waarom Marvel de overleden Chadwick Boseman niet verving in ‘Black Panther’: “Het voelde te vroeg”

  Een iconische rol voor een iconische acteur. Chadwick Boseman raakte wereldberoemd door zijn rol als Black Panther himself, maar liet helaas het leven in 2020. Het vervolg op de kaskraker zal dus zonder hem verschijnen, al wordt zijn rol niet ingevuld door een andere acteur. Voor het eerst sinds de dood van Boseman sprak Marvelbaas Kevin Feige (49) zich uit over de reden waarom ze geen recasting hielden. “De wereld verwerkt nog steeds de dood van Chad. En dat heeft de regisseur in het verhaal gestopt.”
 2. Kleine inkijk in geschrapte ‘Batgirl’-film: actrice deelt beelden van stunt
  Play
  Film

  Kleine inkijk in geschrapte ‘Bat­girl’-film: actrice deelt beelden van stunt

  Dankzij de stuntactrice Emely Cartagena krijgen we een blik achter de schermen van de geschrapte ‘Batgirl’-film. In augustus maakte Warner Bros. bekend dat ‘Batgirl’, geregisseerd door de Belgische regisseurs Adil El Arbi (34) en Bilall Fallah (36), werd geschrapt. Voor het duo was het heel pijnlijk om de film zo te zien verdwijnen, maar met deze video hebben we nu toch een inkijk op wat de film had kunnen worden.
 3. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Na het succes van ‘Girl’ en ‘Close’ lonkt Lukas Dhont niet naar Amerika: “Ik kan hier veel comfortabeler werken”
  Showbits

  Na het succes van ‘Girl’ en ‘Close’ lonkt Lukas Dhont niet naar Amerika: “Ik kan hier veel comfortabe­ler werken”

  De zenuwen bij Lukas Dhont staan strak gespannen, want zeer binnenkort lost hij zijn tweede langspeelfilm op het Belgische publiek. Na het internationale succes van z’n debuut ‘Girl’ zijn de verwachtingen voor ‘Close’ nog hoger. De film sleepte op het festival van Cannes ook al de Grand Prix (oftewel de zilveren medaille) in de wacht. Showbits blikt met Lukas Dhont al eens vooruit naar het Film Fest Gent waar ‘Close’ op 11 oktober in première gaat.