Jan Verheyen is in z'n nopjes met de heropening van de cinema's.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Verheyen is in z'n nopjes met de heropening van de cinema's. © Kristof Ghyselinck

COLUMN. Jan Verheyen: “De doemprofeten schrijven het overlijdensbericht van de cinema, maar de geschiedenis bewees het tegendeel”

FilmDe coronacrisis en de verplichte sluiting van de bioscoopcomplexen bracht de hele sector aan het wankelen. Met de opmars van streamingplatformen als Netflix en Streamz in het achterhoofd was volgens doemprofeten zelfs het einde van de cinema in aantocht. Larie en apekool, volgens regisseur Jan Verheyen (58), die er in deze column voor pleit om weer massaal films op het grote scherm te kijken. Hij vertelt dat de bioscopen al heel wat watertjes doorzwommen. “Ik ben ervan overtuigd dat de cinema en filmmakers ook nu zichzelf zullen heruitvinden.”

2 reacties

  • Freddy De Vos

    1 maand geleden
    Als je eens bekijkt hoeveel cinema's er nog zijn tegenover vroeger? En hoeveel betaal je tegenwoordig voor de film, snack en parking? Dan vrees ik dat het slechts een kwestie van tijd is vooraleer mensen de cinema gaan mijden. Downloaden, Netflix, Disney+, ... . Er zullen er nog bijkomen en steeds verbeteren, de cinema zal niet meer voor iedereen zijn.
  • ludo verbist

    1 maand geleden
    Volledig akkoord, een film moet je zien in de bioscoop, dan wandelen in de stad, pintje, hapje en genieten van het leven