Lukas Dhont en Michaël Roskam.
Volledig scherm
Lukas Dhont en Michaël Roskam. © Kristof Ghyselinck / Photo News

‘Close’ van Lukas Dhont en ‘Black Bird’ van Michaël Roskam maken kans op een Golden Globe

FILM‘Close’, de nieuwe film van Lukas Dhont (31), blijft harten veroveren. De prent is genomineerd voor een Golden Globe in de categorie beste niet-Engelstalige film. En ook Belgische regisseur Michaël Roskam (50) strikt een nominatie. Zijn waargebeurde misdaadreeks ‘Black Bird’ strijdt mee in de categorie beste serie.

 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Acteur Jake Gyllenhaal getransformeerd tot MMA-vechter voor remake ‘Road House’
  Film

  Acteur Jake Gyllenhaal getransfor­meerd tot MMA-vech­ter voor remake ‘Road House’

  Jake Gyllenhaal (42) neemt zijn nieuwste rol - die in de remake van de film ‘Road House’ - zeer serieus. De Amerikaanse acteur heeft zich lichamelijk volledig getransformeerd tot een MMA-vechter. Op een UFC-event worden enkele scènes uit de film ingeblikt, waaronder de wedstrijd en de weigh-in. Wanneer Gyllenhaal het podium opwandelt, toont hij zijn lichaam aan het publiek. Tussen de echte wedstrijden door kruipt Jake zelf de ring in om een geënsceneerd gevecht te spelen.
 1. Jarenlang verdwenen, nu plots kans op een Oscar: Brendan Fraser schudt heftig verleden van zich af
  PREMIUM
  FILM

  Jarenlang verdwenen, nu plots kans op een Oscar: Brendan Fraser schudt heftig verleden van zich af

  Ooit actieheld du moment in ‘The Mummy’, nu een man van 272 kilo. De comeback van Brendan Fraser (inmiddels 53) mag er wezen. Na meer dan een decennium in de anonimiteit staat de haast onherkenbare acteur opnieuw in de schijnwerpers. Zijn hoofdrol in ‘The Whale’ wordt nu al getipt voor de Oscars, die zondag worden uitgereikt. Keert z’n glorietijd na jaren van medische problemen, financiële tegenslagen en seksueel misbruik eindelijk terug?