Warner
Volledig scherm
PREMIUM
© Warner

"Blockbuster-cinema op zijn razendste best”: alles wat je moet weten over scifi-klepper ‘Dune’

FILMLaaiend enthousiaste reviews en een staande ovatie op het Filmfestival van Venetie: geen blockbuster waar dit jaar zo reikhalzend naar werd uitgekeken als ‘Dune’ van regisseur Denis Villeneuve. Vanaf morgen draait de onverfilmbaar geachte scifiklassieker ook in de Belgische bioscopen. “Blockbuster-cinema op zijn duizelingwekkendste best”, klinkt het bij critici, en ook het woord ‘Oscars’ is al meermaals gevallen. Wij zetten alles wat je over de prent moet weten op een rijtje.

5 reacties

 • Sven D'Hooghe

  3 weken geleden
  Lynch zijn versie is een cult klassieker voor veel fans maar deze versie is toegankelijker, gedetailleerder en inderdaad gemaakt voor het grote scherm. Aanrader voor iedereen die de boeken gelezen heeft of geen 8 explosies per minuut nodig heeft.
 • Danny Adriaensen

  1 maand geleden
  Gisteren gezien en wat blijkt, een pareltje! kan niet wachten voor de volgende.
 • bart vansteenkiste

  1 maand geleden
  is al 2 x gefilmd geweest dit is de derde keer in de generaties , ik denk dat velen in de jaren onder een steen hebben geleefd. zoals de schrijver hieronder zegt de eerste film had sting er een rol in. daarna is het nog eens gefilmd en zelfs andere tussen doortjes van dune en nu deze is de derde generatie al , amai velen weten veel van films geloof ik
 • Tamsin Andersen

  1 maand geleden
  Onverfilmbaar geacht door wie ? Ik herinner mij dat ik de film in de bioscoop gezien heb, een jaar of 40 geleden. Sting had er een rolletje in. Ik had de boeken gelezen en de film kon mij absoluut niet boeien.
 • Frank Van den Bulck

  1 maand geleden
  Dit is trouwens al wél verfilmd geweest !
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.