Spider-Man: No Way Home, Top Gun: Maverick en Jurassic World: Dominion.
Volledig scherm
PREMIUM
Spider-Man: No Way Home, Top Gun: Maverick en Jurassic World: Dominion. © RV/Universal Pictures and Amblin Entertainment via AP/ Photo News

Bioscopen lijken corona achter zich te laten, maar er zijn nieuwe uitdagingen: “Als het nog lang zo doorgaat, komen er brokken van”

FilmLangzaamaan krabbelt de bioscoopsector weer recht, na twee razend moeilijke jaren door corona. Met dank aan kassuccessen als ‘Top Gun: Maverick’ en ‘Spider-Man: No Way Home’, die voor indrukwekkende cijfers wisten te zorgen. Maar daarmee is de strijd nog niet gestreden, schrijft ‘De Morgen’. Hoeveel kaartjes worden er tegenwoordig verkocht? En wat zijn de uitdagingen waar de sector voor staat?

8 reacties

 • Lieve Vos

  2 maanden geleden
  Nog een werkpunt voor de sector: prijzen hanteren die redelijk zijn. Het kost belachelijk veel om ‘even een filmpje te gaan zien’. Voor dat geld zien veel mensen liever gewoon thuis iets, zonder dat iemand in je stoel trapt of met popcorn smijt. de tv’s thuis zijn groot genoeg, de kwaliteit is top en dankzij goedkoper wordende home theatre systemen boet je niet in qua geluid.
 • Yannick Laureys

  2 maanden geleden
  Verschillende redenen 1) Stop met dat woke gedoe door de strot te rammen 2) bij deze prijzen blijven mensen thuis en dat zal er niet op beteren met deze inflatie
 • Els D hondt

  2 maanden geleden
  In begin juli zaten wij als gezin alleen in de bioscoop ! Een hele zaal voor 3 mensen. Hoe rendabel kan dat zijn ?
 • Tom Meuldermans

  2 maanden geleden
  Men zou ook gewoon kunnen zeggen dat arthouse niets verliest op het kleine scherm en spectaculaire films nog steeds het best tot hun recht komen in de bioscoop.
 • peter maas

  2 maanden geleden
  Misschien eens beginnen met NORMALE prijzen !