Adrien Brody en Ana de Armas in 'Blonde'
Volledig scherm
PREMIUM
Adrien Brody en Ana de Armas in 'Blonde' © TMDb

“Beroemd, mooi, fantastische job. En toch maakte ze zichzelf van kant”: nieuwe biopic toont duistere kant Marilyn Monroe

FilmMarilyn Monroe is iconisch geworden als de breed lachende diva met het opwaaiende rokje. “Maar er ontbreekt iets aan dat verhaal”, zegt actrice Ana de Armas (34), die in de aarddonkere biopic ‘Blonde’ in de huid van Marilyn kruipt. Zij en regisseur Andrew Dominik (54) vertellen in ‘De Morgen’ hoe MeToo ervoor zorgde dat deze film gemaakt kon worden, en hoezeer de opnames hun tol eisten bij Ana. “Ik kreeg die gevoelens niet zomaar afgeschud.”

4 reacties

 • marc rooms

  2 maanden geleden
  Of ze zelfmoord heeft gepleegd daar zou ik nog niet zo zeker van zijn. Aan Kennedy kan je het niet meer vragen. Maar denk dat je eerder daar moet gaan zoeken.
 • Dennis Van Gossum

  2 maanden geleden
  Die is vermoord , die heeft geen zelfmoord gedaan!
 • bert de jaegher

  2 maanden geleden
  Wie gelooft nog in de zelfmoord-theorie ?
 • Marjan Frankie

  2 maanden geleden
  Ze maakte zichzelf niet van kant laat dat duidelijk zijn Ze is simpelweg vermoord door het entourage van de Kennedy's er zouden anders teveel schandalen aan het licht komen
 1. Deze beelden tonen de gelijkenissen tussen Brigitta Callens en het personage ‘Vanessa Goossens’ in ‘Zillion’
  Play
  Showbizz

  Deze beelden tonen de gelijkenis­sen tussen Brigitta Callens en het personage ‘Vanessa Goossens’ in ‘Zillion’

  Brigitta Callens (42), voormalig Miss België en model, overweegt om gerechtelijke stappen te nemen tegen de makers van ‘Zillion’, de film van Robin Pront over de legendarische discotheek. Volgens advocate Christine Mussche is er sprake van “regelrechte reputatieschade” en geeft Dennis Black Magic impliciet ook toe dat er een link is tussen Callens en het personage. De bovenstaande beelden tonen de gelijkenissen tussen Brigitta Callens en ‘Vanessa Goossens’ in de film.
 2. De lat ligt hoog: brengt ‘Avatar: The Way of Water’ 150 miljoen dollar op tijdens openingsweekend?
  Film

  De lat ligt hoog: brengt ‘Avatar: The Way of Water’ 150 miljoen dollar op tijdens openings­week­end?

  De wereld telt vol ongeduld af naar de release van ‘Avatar: The Way of Water’. De verwachtingen voor de vervolgfilm zijn dan ook hooggespannen. Zo wordt er verwacht dat de prent in zijn openingsweekend zo’n 150 tot 170 miljoen dollar zal opbrengen. Dat is bovendien meteen het dubbele van de originele ‘Avatar’-film. Deze laatste moest tevreden zijn met 77 miljoen dollar.