Regisseur Alina Grigore (rechts) en producer Gabi Suciu vieren de prijs voor beste film in San Sebastian, Spanje.
Volledig scherm
Regisseur Alina Grigore (rechts) en producer Gabi Suciu vieren de prijs voor beste film in San Sebastian, Spanje. © REUTERS

Belgische coproductie wint ‘Speciale Juryprijs’ op filmfestival van San Sebastián. ‘Blue moon’ gekozen tot beste film

‘Blue Moon’ van de Roemeense regisseur Alina Grigore heeft zaterdag de prijs voor beste film gewonnen op het 69ste internationale filmfestival van San Sebastián, in Spanje. Er viel ook een Brits-Frans-Belgische coproductie in de prijzen.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Nederlands onderzoek toont aan: “James Bond is een enorme viespeuk”
  Film

  Nederlands onderzoek toont aan: “James Bond is een enorme viespeuk”

  Hij zet in elke film zijn leven op het spel voor koningin en vaderland door de strijd met megalomane schurken aan te gaan. Maar James Bond loopt nog meer risico’s in zijn beroep dan tot nu toe voor mogelijk werd gehouden. Vooral met de hygiëne neemt 007 het tijdens zijn vele reizen en amoureuze avonturen niet zo nauw. Dat blijkt uit een onderzoek van drie malaria-onderzoekers van het Nijmeegse Radboudumc die alle Bond-films onder de loep hebben genomen.