Photo News
Volledig scherm
© Photo News

‘Avatar 2' steekt ‘Avengers: Infinity War’ voorbij en is nu vierde best verdienende film ooit

FilmJames Cameron’s vervolg op ‘Avatar’ is nu de vierde best verdienende film aller tijden en passeert daarmee ‘Avengers: Infinity War’. ‘Avatar: The Way of Water’ heeft inmiddels 2,054 miljard dollar opgebracht aan de wereldwijde box office. ‘Infinity War’ had een even indrukwekkend totaal van 2,052 miljard dollar, na de release in 2018. Dat meldt Variety.

 1. "Belachelijk dat Netflix 20 miljoen in de campagne steekt, ik moest het met 500 euro doen": Michaël R. Roskam en Dominique Deruddere over Oscarnominatie 'Close’
  PREMIUM
  Film

  "Belache­lijk dat Netflix 20 miljoen in de campagne steekt, ik moest het met 500 euro doen": Michaël R. Roskam en Dominique Deruddere over Oscarnomi­na­tie 'Close’

  Elke stem telt, en dus ook die van filmmakers Michaël R. Roskam (50) en Dominique Deruddere (65). Stonden zij jaren geleden in dezelfde schoenen als Lukas Dhont (31), zijn ze vandaag lid van de Academy en mochten ze dus stémmen op de Oscar voor ‘beste buitenlandse film’. Ze vertellen welk advies ze hun collega-regisseur zouden geven en dissen verhalen op van hun nominatie-periode. “Matthias Schoenaerts en ik lagen na die ontmoeting stilletjes voor ons uit te staren. ‘Holy fuck!’”
 1. INTERVIEW. Liam Neeson maakt de honderd filmrollen vol: “Gelukkig werd ik pas op mijn 41 jaar een filmster”
  PREMIUM
  FILM

  INTERVIEW. Liam Neeson maakt de honderd filmrollen vol: “Gelukkig werd ik pas op mijn 41 jaar een film­ster”

  ‘Marlowe’, de nieuwe film met Liam Neeson (70) is meteen de honderdste filmrol voor de Noord-Ierse acteur. Een mijlpaal in zijn toch al indrukwekkende carrière. In een openhartig interview met AD vertelt hij over de gloednieuwe prent, het leven als acteur en de naderende ouderdom als actieheld. “Mijn vechtscènes moeten niet geschreven zijn voor dertig- of veertigjarigen. Daar pas ik voor. Als de producenten dat toch willen, dan vragen ze Jackie Chan maar”.
 2. Van de grote winnaars tot de verrassende verliezers: dit zijn alle Oscarwinnaars op een rij
  Film

  Van de grote winnaars tot de verrassen­de verliezers: dit zijn alle Oscarwin­naars op een rij

  Vannacht werden de Oscars voor de 95ste keer uitgereikt in het Dolby Theatre in Hollywood. In totaal vielen er 23 beeldjes weg te geven, waarvan het merendeel naar ‘Everything Everywhere All at Once’ ging. ‘All Quiet On The Western Front’ deed het goed, maar iets minder dan verwacht: met vier nominaties van de negen. Onze Belgische inzending voor Beste Internationale Film - ‘Close’ van Lukas Dhont - versloeg hij helaas wél.