Politie aanwezig op de set van 'Rust'
Volledig scherm
Politie aanwezig op de set van 'Rust' © AP

Assistent-regisseur Baldwin-film in 2019 al eens ontslagen om schietincident op filmset

FilmDe assistent-regisseur van de film ‘Rust’, Dave Halls, werd eerder al eens ontslagen van een filmset vanwege een schietincident, meldt CNN. De assistent-regisseur is één van de twee medewerkers naar wie een onderzoek wordt gedaan nadat acteur Alec Baldwin donderdag op de filmset een cameravrouw doodschoot.

  1. Vrouw (24) die verantwoordelijk was voor wapens in film Alec Baldwin leerde alles van haar bekende vader: “Maar sommige dingen dokterde ik zelf uit”

    Vrouw (24) die verantwoor­de­lijk was voor wapens in film Alec Baldwin leerde alles van haar bekende vader: “Maar sommige dingen dokterde ik zelf uit”

    De jonge vrouw die verantwoordelijk was voor de wapens in Rust - de film die Alec Baldwin aan het opnemen was toen hij donderdag per ongeluk een cameravrouw doodschoot - was vrij nieuw in het vak. Hannah Gutierrez-Reed (24) vertelde vorige maand nog in een podcast dat ze pas de opnames van een eerste film achter de rug had en dat ze getwijfeld had “of ze er wel klaar voor was”. Ze zei ook dat ze in de voetsporen was getreden van haar bekende vader en dat ze alles van hem had geleerd. “Maar sommige dingen dokterde ik zelf uit.”