Politie aanwezig op de set van 'Rust'
Volledig scherm
Politie aanwezig op de set van 'Rust' © AP

Assistent-regisseur Baldwin-film in 2019 al eens ontslagen om schietincident op filmset

FilmDe assistent-regisseur van de film ‘Rust’, Dave Halls, werd eerder al eens ontslagen van een filmset vanwege een schietincident, meldt CNN. De assistent-regisseur is één van de twee medewerkers naar wie een onderzoek wordt gedaan nadat acteur Alec Baldwin donderdag op de filmset een cameravrouw doodschoot.

 1. Andere acteur loste ook al twee schoten met ‘niet geladen wapen’ op set van 'Rust’
  PREMIUM

  Andere acteur loste ook al twee schoten met ‘niet geladen wapen’ op set van 'Rust’

  Er waren eerder al problemen met het wapen waarmee Alec Baldwin een cameraregisseur doodschoot op een filmset. Een andere acteur zou er per ongeluk ook al twee schoten mee hebben gelost, terwijl het zogezegd niet geladen was. Daarop stapten enkele leden van de filmcrew op, omdat ze vonden dat er slordig werd omgesprongen met de veiligheidsregels. Intussen blijkt dat de wapenverantwoordelijke op de bewuste set een jonge vrouw van amper 24 was, die vorige maand nog vertelde dat ze “twijfelde of ze wel klaar was voor de job”.
 2. Oproep uit Hollywood om echte wapens op filmsets te verbieden na schietincident Baldwin: “Elk risico is een risico te veel”
  Hollywood

  Oproep uit Hollywood om echte wapens op filmsets te verbieden na schietinci­dent Baldwin: “Elk risico is een risico te veel”

  Het schietincident op de set van de film ‘Rust’ in de Amerikaanse staat New Mexico heeft een golf van oproepen uit Hollywood ontketend om echte wapens op filmsets te verbieden. Eind vorige week schoot de Amerikaanse acteur Alec Baldwin (63) per ongeluk de 42-jarige cameraregisseur Halyna Hutchins dood. Baldwin zou zelf niet geweten hebben dat het wapen echte kogels bevatte.