Anne Hathaway in 'The Witches'.
Volledig scherm
Anne Hathaway in 'The Witches'. © BSRagency BACKGRID

Anne Hathaway zegt sorry na ophef over film ‘The Witches’: “Ik wilde mensen met een beperking niet kwetsen”

FilmAnne Hathaway (37) heeft haar excuses aangeboden aan kijkers die boos zijn over de film ‘The Witches’. De actrice schrijft op Instagram dat het niet haar bedoeling was om mensen met een lichamelijke beperking te kwetsen met haar personage dat “verschillen aan haar ledematen” heeft.

27 reacties

 • Karim Fezoua

  2 maanden geleden
  Ons dochter werd ook geboren zonder handje. We zeggen daartegen een vuistje. Ze kan er perfect mee leven en kan veel meer dan men denkt. Maar dat men dan geen film meer mag maken waar er iets scheelt met de ledematen. Mijn dochter zou er al niet van wakker liggen. Het is jammer zo te moeten geboren worden, maar kom op de duur gaan we niets meer mogen toelaten. Welke preutse maatschappij zijn we geworden?! Kom schaf maar de zombiefilms ook af... Jees...
 • Christophe De Vos

  2 maanden geleden
  Ik snap niet waarom er een remake moest komen want de verfilming van Nicolas Roeg met Anjelica Huston is gewoon fantastisch en onderschat.
 • Elke Celis

  2 maanden geleden
  Roald Dahl draait zich om in zijn graf. Een visionair met fantasie voor iedereen. Foei, dat sommige mensen aanstoot nemen aan "slechteriken" die sowieso negatiever in beeld komen, met al hun quirks. Dit is stereotypering van bad guys, níet van mensen met een  verschil in ledematen. 
 • Josepha Van Vlaanderen

  2 maanden geleden
  Pff wat zijn we toch vlug op onze teentjes getrapt. Niets mag er nog. En dat daar dan nog aandacht aan gegeven wordt! En er zelfs maatregelen worden genomen om die navelstaarders ter wille te zijn!!
 • Emma Jacobs

  2 maanden geleden
  En daar gaan we weer... Vanaf 2021 enkel nog films met doodsaaie, burgerlijke personages die niks meemaken. Enjoy people, ik bekijk nog wel een fantasy film.
 1. Nostalgie! Anne De Baetzelier brengt een stukje Tien Om Te Zien terug
  Play
  Missie Callcenter

  Nostalgie! Anne De Baetzelier brengt een stukje Tien Om Te Zien terug

 2. Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen
  Play

  Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen