Broers Adil en Amir El Arbi
Volledig scherm
PREMIUM
Broers Adil en Amir El Arbi

Adil achter de camera, kleine broer Amir op voortoneel: wereldpremière ‘Rebel’ in Cannes is familiemomentje voor El Arbi’s

FILM“Een natuurtalent dat iedereen laat huilen. Zelfs mìj, en dat gebeurt nooit.” Adil El Arbi (33) bestoeft eens geen Hollywoodacteur, maar zijn eigen bloedverwant: broer Amir. “Als 6-jarige speelde hij thuis sketches uit ‘Pirates of the Caribbean’ na, vandaag de hoofdrol in onze film.” Amper 11 en nul acteerervaring, maar nu al dé ster van ‘Rebel’, de nieuwste prent van hem en Bilall Fallah die voorbije nacht in wereldpremière ging. “Hopelijk opent mijn acteerdebuut deuren”, zegt Amir. “Want ‘broer van zijn’ levert je geen megavoordelen op, hoor. Ze zijn éxtra streng voor mij.”  

3 reacties

 • Ilse Verlinden

  1 maand geleden
  Broer, Kelly, het is zijn broer.
 • Kelly Verlinden

  1 maand geleden
  Amai nog niet, zo een wereldtalent en dan nog zijn eigen zoon. Verbijsterend zeg.
 • Tamsin Andersen

  1 maand geleden
  Dat wil nu toch wel lukken dat in zijn eigen familie zo’n geweldig acteertalent zit. Grappig toeval.
 1. Winterscènes in hartje zomer en daling van de verkoop van chardonnay: de filmgeheimen van 'Bridget Jones' Diary'
  PREMIUM
  Film

  Winterscè­nes in hartje zomer en daling van de verkoop van chardonnay: de filmgehei­men van 'Bridget Jones' Diary'

  “Voor een actrice is dit een droomrol.” Renée Zellweger (53) blikt dan ook met veel liefde terug op de film die haar wereldberoemd maakte: ‘Bridget Jones’ Diary’ uit 2001. Maar wat speelde er zich achter de schermen van de populaire romantische komedie af? Waarom had de scène met de brandweerpaal de film bijna niet gehaald? En hoe slaagde de Amerikaanse actrice erin om waarheidsgetrouw een Britse uitgeefassistente te spelen? “Slechts één collega vond het vreemd dat er een foto van Jim Carrey op haar bureau stond.”