Acteurs Elizabeth Debicki en John David Washington in Tenet.
Volledig scherm
Acteurs Elizabeth Debicki en John David Washington in Tenet. © AP

Actiethriller Tenet passeert grens van 100 miljoen dollar, ondanks coronacrisis

Tenet, de enige nieuwe blockbuster die deze zomer in de bioscoop te zien was, heeft ondanks de coronacrisis wereldwijd al 100 miljoen dollar of 85 miljoen euro opgebracht. Dat terwijl de film pas sinds 26 augustus te bekijken is. Christopher Nolans nieuwste thriller passeerde de grens van 100 miljoen dollar gisteren, tijdens het openingsweekend in China. Daar alleen al bracht de film tot nu toe 20 miljoen dollar, of zo’n 17 miljoen euro op.

0 reacties

 1. Jessica Chastain schittert in emotionele ‘Scenes From a Marriage’: “Het was een opgave om niet zelf in een put te vallen”
  TV

  Jessica Chastain schittert in emotionele ‘Scenes From a Marriage’: “Het was een opgave om niet zelf in een put te vallen”

  Of het intellectuele armoede dan wel een eindeloos geloof in het eigen kunnen is: tegenwoordig draait Hollywood er de hand niet voor om om een moderne interpretatie te geven aan succesvolle reeksen van weleer. Denk maar aan het hernieuwde ‘Gossip Girl’ of het vervolg op ‘Sex and the City’. En ook de Zweed Ingmar Bergman, een van de bekendste cineasten van de vorige eeuw, moet eraan moet geloven. Zijn ‘Scenes From A Marriage’ kreeg een makeover op HBO, die vanaf vandaag ook te zien is op Streamz. Jessica Chastain mocht de vrouwelijke hoofdrol vertolken. “Spelen dat je depressief bent omdat je huwelijk kapot gaat door overspel: dat komt binnen.”
 2. Hoe Robert Pattinson het van een glitterende ‘Twilight’-vampier tot actieheld in ‘Tenet’ en ‘The Batman’ schopte
  PREMIUM
  Film

  Hoe Robert Pattinson het van een glitteren­de ‘Twilight’-vam­pier tot actieheld in ‘Tenet’ en ‘The Batman’ schopte

  Robert Pattinson (34) kun je zonder schroom de filmster van dit moment noemen. Hij is te zien in Tenet, de eerste blockbuster die uitkomt sinds het begin van de coronacrisis, en de eerste beelden van ‘The Batman’ zetten vorige week meteen het internet op z’n kop. Corona gooit nu even roet in het eten - Pattinson is besmet met het virus - maar dat zal zijn comeback niet in de weg staan. Al blijft hij voorlopig met zijn voeten op de grond staan: “Na mijn eerste draaiweek moest ik alles kwijt aan mijn moeder.”