Eddie Redmayne in ‘The Danish Girl’.
Volledig scherm
Eddie Redmayne in ‘The Danish Girl’. © AP

Acteur Eddie Redmayne: “Het spelen van een trans persoon was een vergissing”

FilmEddie Redmayne (39) heeft spijt van het spelen van een transpersonage in de film ‘The Danish Girl’ uit 2015. De acteur werd voor zijn rol als Lili Elbe, een van de eerste mensen ter wereld die een geslachtsaanpassende operatie onderging, genomineerd voor een Oscar. Hij noemt het nu “een vergissing”. 

10 reacties

 • Elke Celis

  2 maanden geleden
  Misschien werd hij net gecadt omdat hij het talent heeft ook diepere rollen aan te kunnen. Een transvrouwactrice zou volgens de woke hype, dan toch noiit een hetero rol mogen spelen? Da's toch de hele metier verloochenen?!
 • johanneke li

  2 maanden geleden
  het is al langer geweten dat zulke organisaties zich altijd in de slachtofferrol willen wringen, zelfs als er niks van aan is... trouwens werd er bij de casting effectief een "verbod" gehanteerd op transgender acteurs/actrices?! als dat er niet was is er geen reden tot klagen. soms gaan regisseurs ook voor een specifieke acteur, dan is er zelfs geen casting procedure...
 • johanneke li

  2 maanden geleden
  ik kan best begrijpen dat een transgender zo'n rol anders zou spelen vanuit hun eigen ervaringen, maar idd, een acteur speelt maar een rol en leeft zich in zijn rol in en op deze manier kunnen goede acteurs bijna eender welk type personage neerzetten, dat is juist de kunst van hun vak! transgender acteurs mogen natuurlijk ook ingezet worden, maar geen idee of er topacteurs zijn in deze categorie. de regisseur zoekt natuurlijk naar het juiste niveau van talent.
 • Ivo Vandeneynde

  2 maanden geleden
  Een acteur moet elke rol kunnen spelen. Je moet geen homo zijn om een homopersonage te spelen. Je moet geen moord gepleegd hebben om een moordenaar te spelen. Dit is nu eenmaal het beroep van acteurs: andere karakters, personen, gevoelens creëren en neerzetten. Woke is goed maar het mag geen dictatuur worden.
 • Marjolein Jacobs

  2 maanden geleden
  Wat maakt het uit?! Hij heeft die rol toch goed gespeeld???
 1. Deze vijf series rond cybercrime moet je zeker gezien hebben
  Streamz

  Deze vijf series rond cybercrime moet je zeker gezien hebben

  Streamz trapt 2022 op gang met jongerenserie ‘Hacked’, waarin drie vrienden geconfronteerd worden met hun duisterste angsten. In onze Kijkgids belichten we nog enkele series en films die inspelen op onze digitale kwetsbaarheid. Jagen op corrupte conglomeraten (‘Mr. Robot’, Prime Video), op zoek naar persoonlijke glorie (‘Who Am I’, Netflix), hoogtechnologische misdaadbestrijding (‘Person of Interest’, Prime Video) en een terrorist die de hele Verenigde Staten lamlegt (‘Live Free or Die Hard’, Disney+): welkom in de schimmige wereld van cybercrime.
 2. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.