Eddie Redmayne in ‘The Danish Girl’.
Volledig scherm
Eddie Redmayne in ‘The Danish Girl’. © AP

Acteur Eddie Redmayne: “Het spelen van een trans persoon was een vergissing”

FilmEddie Redmayne (39) heeft spijt van het spelen van een transpersonage in de film ‘The Danish Girl’ uit 2015. De acteur werd voor zijn rol als Lili Elbe, een van de eerste mensen ter wereld die een geslachtsaanpassende operatie onderging, genomineerd voor een Oscar. Hij noemt het nu “een vergissing”. 

10 reacties

 • Elke Celis

  1 jaar geleden
  Misschien werd hij net gecadt omdat hij het talent heeft ook diepere rollen aan te kunnen. Een transvrouwactrice zou volgens de woke hype, dan toch noiit een hetero rol mogen spelen? Da's toch de hele metier verloochenen?!
 • johanneke li

  1 jaar geleden
  het is al langer geweten dat zulke organisaties zich altijd in de slachtofferrol willen wringen, zelfs als er niks van aan is... trouwens werd er bij de casting effectief een "verbod" gehanteerd op transgender acteurs/actrices?! als dat er niet was is er geen reden tot klagen. soms gaan regisseurs ook voor een specifieke acteur, dan is er zelfs geen casting procedure...
 • johanneke li

  1 jaar geleden
  ik kan best begrijpen dat een transgender zo'n rol anders zou spelen vanuit hun eigen ervaringen, maar idd, een acteur speelt maar een rol en leeft zich in zijn rol in en op deze manier kunnen goede acteurs bijna eender welk type personage neerzetten, dat is juist de kunst van hun vak! transgender acteurs mogen natuurlijk ook ingezet worden, maar geen idee of er topacteurs zijn in deze categorie. de regisseur zoekt natuurlijk naar het juiste niveau van talent.
 • Ivo Vandeneynde

  1 jaar geleden
  Een acteur moet elke rol kunnen spelen. Je moet geen homo zijn om een homopersonage te spelen. Je moet geen moord gepleegd hebben om een moordenaar te spelen. Dit is nu eenmaal het beroep van acteurs: andere karakters, personen, gevoelens creëren en neerzetten. Woke is goed maar het mag geen dictatuur worden.
 • Marjolein Jacobs

  1 jaar geleden
  Wat maakt het uit?! Hij heeft die rol toch goed gespeeld???
 1. "Toen Lukas me aansprak op de trein, was ik bang": Eden Dambrine is jongste mannelijke Ensorwinnaar ooit
  PREMIUM
  FILM

  "Toen Lukas me aansprak op de trein, was ik bang": Eden Dambrine is jongste mannelijke Ensorwin­naar ooit

  Vandaag een Ensor voor ‘beste hoofdrol’ in ‘Close’, en gesponsord door modehuis Prada. Morgen misschien een Oscar. Pas 16 jaar, maar de wereld lonkt voor Eden Dambrine. “Ik krijg momenteel veel berichtjes van regisseurs die met me willen werken”, zegt het talent dat door Lukas Dhont op de trein werd opgemerkt. “Over twee weken zitten we samen in Los Angeles. Da’s pas crazy.”