REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Academy veroordeelt klap van Will Smith en start onderzoek

FILMDe Academy, de organisatie achter de Oscars, start een formeel onderzoek naar het incident met Will Smith tijdens de Oscaruitreiking. “We zullen verdere gevolgen onderzoeken in overeenstemming met onze statuten, gedragsnormen en de wet van Californië.” Smith verkocht presentator Chris Rock een rake klap na een misplaatste grap en schold hem uit in het bijzijn van de hele zaal – en de kijkers thuis.

59 reacties

 • Mirthe Moermans

  12 maanden geleden
  Ik vond de grap van Rock nog aardig en G.I.Jane is best cool is. Als hij echt wou kwetsen, had hij ook de film van de hobbit als verwijzing kunnen nemen. Trouwens, ik dacht ook dat Jade gewoon zo een kapsel had gekozen, dus ik kan begrijpen dat Rock het nog niet eens wist? In ieder geval, slaan is uit onmacht, Will had beter met woorden de man op zijn plaats gezet. Dan had ik er wel respect voor gehad.
 • carine francoys

  12 maanden geleden
  Klappen uitdelen hoort niet maar de spot drijven met iemand zijn ziekte ook niet.Vond wel knap hoe hij opkwam voor zijn vrouw...maar ja als je de gevoelige snaar raakt...kan ik begrijpen dat het je opeens teveel wordt...zou zeggen zand er over...
 • Rydams Engelbert

  12 maanden geleden
  Het siert Rock om geen klacht in te dienen.
 • Jeroen van Gestel

  12 maanden geleden
  De vrijheid van meningsuiting betekent niet een vrijheid van consequenties
 • Esther Godon

  12 maanden geleden
  Wat een gezever! Arme vrouw heeft een aandoening en daar wordt openlijk mee gelachen...wat als het kanker was? Ik had dit ook niet zo gelaten, en ik ben een vrouw. Ik had wel gewoon goed mijn gedacht gezecht en niet direct geweld. Onrespectvol gedrag verstopt in een jasje van 'humor'. Echt lachen die klap. Heerlijk dag een beroemde acteur dit voor de camera durft, opkomen voor zijn vrouwtje.
 1. “Ik hoop dat er in Vlaanderen nog plek is voor mij”: voormalig ‘Familie’-actrice Anneke van Hooff maakt comeback
  PREMIUM
  Showbizz

  “Ik hoop dat er in Vlaanderen nog plek is voor mij”: voormalig ‘Familie’-actrice Anneke van Hooff maakt comeback

  Spanje danst nog op haar hits. In Vlaanderen klonken ze steeds stiller. Anneke van Hooff (44), schoonzus van Helmut Lotti, ruilde het podium en de hitlijsten destijds voor een rol in ‘Familie’. Nu is ze terug op Vlaamse podia én in de bioscoop. Als schurk in ‘MAVKA’, de eerste animatiefilm die vanuit Oekraiense schuilkelders de Europese zalen komt binnenwaaien. Op welke plannen zit ze nog allemaal te broeden, na het overweldigende succes van weleer? “Laat ons zeggen dat het toen niet helemaal is verlopen zoals ik gehoopt had.”
 2. Ward Kerremans en tegenspeelster Sallie Harmsen over de productie van ‘Noise’: “Die chemie uitstralen? Dat moet als acteurs”
  Film

  Ward Kerremans en tegenspeel­ster Sallie Harmsen over de productie van ‘Noise’: “Die chemie uitstralen? Dat moet als acteurs”

  Op vrijdag 17 maart verschijnt op Netflix de psychologische thriller ‘Noise’. Een film met enkele bekende gezichten als Johan Leysen, Jennifer Heylen, Lize Feryn, Ward Kerremans en Sallie Harmsen in de cast. Die twee laatsten spelen bovendien ook een koppel in de film en kennen elkaar al jaren in het echte leven. “Wij hebben samen nog gestudeerd in Maastricht.”
 3. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 1. "Ik heb hem na 15 minuten afgezet": Belgische regisseurs geen fan van 'Everything Everywhere All at Once’, waarom won film dan zoveel Oscars?
  PREMIUM
  Film

  "Ik heb hem na 15 minuten afgezet": Belgische regisseurs geen fan van 'Everything Everywhere All at Once’, waarom won film dan zoveel Oscars?

  Een scène waarin de acteurs elkaar met dildo’s en buttplugs te lijf gaan. Neen, ‘Everything Everywhere All at Once’ is geen doorsnee film. En al helemaal geen typische Oscarfilm. “Tien jaar geleden had dit zelfs de shortlist niet gehaald”, klinkt het. Waarom ging de prent dan toch met zeven beeldjes - waaronder de hoofprijs - lopen? Regisseurs Jan Verheyen, Dominique Deruddere en Robin Pront zijn niet wild van de film, maar zien wel een duidelijke verklaring voor de Oscar-triomf.
 2. INTERVIEW. Jenna Ortega schittert, maar betaalt hoge prijs voor succes: “Ik had een relatie, maar...”
  PREMIUM
  Celebrities

  INTERVIEW. Jenna Ortega schittert, maar betaalt hoge prijs voor succes: “Ik had een relatie, maar...”

  “Niets zo leuk als gillend rond te rennen en bloed rond te gooien.” Na ‘Wednesday’ mag Jenna Ortega (20) zich opnieuw van haar donkerste kant laten zien. Als Tara Carpenter in ‘Scream VI’ wordt de bekendste Addams Family-telg dit keer opgejaagd wild. Een rol waarmee ze haar status als ‘scream queen’ bevestigt, al komt die voor de jonge superster ook met valkuilen. “Ik snap nu waarom mijn ouders twijfels hadden”, vertrouwt Jenna ons toe in dit exclusieve gesprek. “Je ziet dat het bij veel mensen misgaat, omdat het zo hard is.”