'A Gentle Creature' is Beste Belgische Kortfilm op Filmfestival Gent

 1. Hoe komt het toch dat ‘Sherlock Holmes 3' twaalf jaar na vorige prent nog steeds niet gemaakt is? “Er loopt vanalles mis”
  Film

  Hoe komt het toch dat ‘Sherlock Holmes 3' twaalf jaar na vorige prent nog steeds niet gemaakt is? “Er loopt vanalles mis”

  Deze maand is het inmiddels twaalf jaar geleden dat we nog eens konden genieten van Robert Downey Jr in de rol van Sherlock Holmes, in één van de gelijknamige films. Hoewel de derde film in de populaire reeks steevast op de releaselijsten van Warner Bros. blijft staan, en volgens de filmstudio dus nog steeds gemaakt zal worden, moeten we nog steeds op onze honger blijven zitten. Een mysterie dat alleen Sherlock zelf kan oplossen?
 2. “Het is één van de beste prestaties die ik ooit al gezien heb”: waarom Hollywoodsterren plots campagne voeren voor een onbekende film
  Film

  “Het is één van de beste prestaties die ik ooit al gezien heb”: waarom Hollywood­ster­ren plots campagne voeren voor een onbekende film

  “Ze verdient alle prijzen die er bestaan.” Tot op enkele weken geleden had nog bijna niemand gehoord van Andrea Riseborough en ‘To Leslie’, de dramafilm waarin de Britse actrice de hoofdrol speelt. Verschillende grote sterren zoals Kate Winslet en Gwyneth Paltrow doen er inmiddels echter alles aan om ervoor te zorgen dat Riseborough genomineerd wordt voor de Oscars. Maar waarom?