Rosa Marchant (midden) met Veerle Baetens en Charlotte De Bruyne op het Sundance Film Festival
Volledig scherm
Rosa Marchant (midden) met Veerle Baetens en Charlotte De Bruyne op het Sundance Film Festival © Getty Images

17-jarige Rosa Marchant uit ‘Het Smelt’ van Veerle Baetens wint prijs voor Beste Acteerprestatie op Sundance Film Festival

FilmDe 17-jarige Rosa Marchant, die een van de hoofdrollen speelt in ‘Het smelt’, heeft op het Sundance Film Festival de Special Jury Award voor Beste Acteerprestatie gewonnen. ‘Het smelt’, dat geregisseerd werd door Veerle Baetens, ging op het filmfestival in wereldpremière.

 1. Maakt ‘Close’ kans om te winnen? En wie zijn de andere topfavorieten? Alles wat je moet weten over de Oscars van vannacht
  Oscars
  2

  Maakt ‘Close’ kans om te winnen? En wie zijn de andere topfavorie­ten? Alles wat je moet weten over de Oscars van vannacht

  Zondagnacht (Belgische tijd) worden in Hollywood voor de 95e keer de Academy Awards of Oscars uitgereikt. De awardshow heeft dit jaar een Belgisch randje: ‘Close’ van Lukas Dhont is genomineerd voor de Oscar voor beste internationale film. In die categorie neemt de Gentse filmmaker het op tegen ‘All Quiet on the Western Front’ (‘Im Westen nichts Neues’), het Duitse oorlogsdrama dat kans maakt op negen Oscars. Enkel de sciencefictionfilm ‘Everything Everywhere All at Once’ doet het met elf nominaties in tien categorieën beter.
 2. “Dankzij een varken slaagden ze erin om binnen te komen”: achter de schermen bij de Oscars (en haar legendarische afterparty’s)
  PREMIUM
  Film
  1

  “Dankzij een varken slaagden ze erin om binnen te komen”: achter de schermen bij de Oscars (en haar legendari­sche afterparty’s)

  38 miljoen euro. Zoveel kost het elk jaar om de Oscars te organiseren. Geen wonder dat de ceremonie strak geregeld is, met hongerige celebs en nerveuze medewerkers tot gevolg. Maar hoe gaat het er achter de schermen aan toe? Wat vinden de genomineerden in hun giftbag? Wie betaalt het drinken? En wat gebeurt er op de afterparty’s? “Ik moest me meteen laten vallen, en per ongeluk landde ik op de voeten van Robin Williams.”
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  8

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Van een stuk grond in Australië tot een facelift: dit zit er in de goodiebag van de Oscars (ter waarde van 120.000 euro)
  FILM

  Van een stuk grond in Australië tot een facelift: dit zit er in de goodiebag van de Oscars (ter waarde van 120.000 euro)

  Aanwezig zijn bij de Oscars, dan heb je eigenlijk altijd prijs. Want vertrekken met een waardige buit doe je sowieso. De goodiebags zijn namelijk gevuld met van alles en nog wat. En dat mag je letterlijk nemen. Van een Japans melkbrood tot een liposuctie: dit is de felbegeerde goodiebag van de Oscars. Prijskaartje? 120.000 euro. Maar ‘onze’ Lukas Dhont is er helaas aan voor de moeite.
 3. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.