1. INTERVIEW. Regé-Jean Page uit 'Dungeons & Dragons' over de tol van de roem: “Ik moest me drie maanden schuilhouden in mijn hotel”
    PREMIUM
    Film

    INTERVIEW. Regé-Jean Page uit 'Dungeons & Dragons' over de tol van de roem: “Ik moest me drie maanden schuilhou­den in mijn hotel”

    “Noemen ze mij de mooiste man ter wereld? Da’s een compliment dat ik met plezier aanvaard.” Na z’n rol in ‘Bridgerton’ mag Regé-Jean Page (34) zich opnieuw van z’n meest nobele kant laten zien. Als Xenk in ‘Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves’ transformeert de sexy hertog in een minstens zo markante fantasyridder. Een opdracht waarvoor Regé-Jean dit keer flink moest oefenen. “Met een zwaard slingeren lijkt zo eenvoudig”, vertrouwt de ster ons toe in dit exclusieve gesprek. “Maar je moet écht opletten dat je jezelf niet per ongeluk van kant maakt.”
  2. “Ik heb me nooit afgevraagd wat ik wilde doen”: 
trailer Pixar-animatiefilm ‘Elemental’ gelost
    Film

    “Ik heb me nooit afgevraagd wat ik wilde doen”: trailer Pixar-animatie­film ‘Elemental’ gelost

    Binnenkort is het zover: Pixar lost de gloednieuwe animatiefilm ‘Elemental'. Zoals de naam al doet vermoeden, draait de prent rond de vier elementen: water, aarde, vuur en lucht. De filmstudio maakt de fans alvast warm met bovenstaande trailer, waarin ze kennismaken met de twee hoofdfiguren: Ember (vuur) en Wade (water). Trekken tegenpolen elkaar aan? Maar ook, wat als ze de cruciale regel - ‘elementen niet mixen’ - doorbreken?
  1. Ruth Beeckmans na moeilijke periode opnieuw te zien als actrice in ‘Aller/Retour’: “Ik zal nooit 100% terug zijn”
    Showbits
    6

    Ruth Beeckmans na moeilijke periode opnieuw te zien als actrice in ‘Aller/Retour’: “Ik zal nooit 100% terug zijn”

    Ruth Beeckmans is terug van weggeweest. Na een turbulente periode was ze eerder al te zien als presentatrice op VTM, maar nu ook opnieuw als actrice. Ruth scoorde de hoofdrol in de nieuwe langspeelfilm ‘Aller/Retour’. Een feelgoodfilm over een vrouwelijke truckchauffeur die een onverwachte vriendschap sluit met een transmigrant. Showbits-reporter Senne was aanwezig op de première om te vragen hoe het nu met de actrice gaat.
  1. Raoul Servais (94) overleden, internationaal geprezen pionier van de animatiefilm die onder meer Gouden Palm won

    Raoul Servais (94) overleden, internatio­naal geprezen pionier van de animatie­film die onder meer Gouden Palm won

    De Belgische filmmaker en animator Raoul Servais is vrijdag op 94-jarige leeftijd overleden in zijn woning in Leffinge. Dat meldt zijn familie. In oktober 2022 was Servais nog aanwezig op Film Fest Gent om de wereldpremière van zijn zestiende kortfilm 'Der Lange Kerl', die hij maakte met Rudy Pinceel, bij te wonen. Daar kreeg hij de Joseph Plateau Honorary Award voor zijn gehele oeuvre.
  1. Hij verkrachtte en wurgde 13 vrouwen, maar werd nooit vervolgd: het waargebeurde verhaal achter ‘Boston Strangler’
    PREMIUM
    Film
    2

    Hij verkracht­te en wurgde 13 vrouwen, maar werd nooit vervolgd: het waargebeur­de verhaal achter ‘Boston Strangler’

    Hij misbruikte 300 vrouwen en vermoordde er 13. De ‘Boston Strangler’ was een van de beruchtste seriemoordenaars van de jaren ‘60. Met man en macht werd er gezocht, maar pas in 2013 kon de zaak gesloten worden, toen een neefje van de dader naar voren stapte. Nochtands had Albert DeSalvo - de moordenaar in kwestie - al jaren eerder de moorden bekend. Hoe kan dat? En wie was Albert, die de bijnaam ‘The Green Man’ kreeg? “Ik zag hoe mijn vader de tanden van mijn moeder uitsloeg.”
  2. Ward Kerremans en tegenspeelster Sallie Harmsen over de productie van ‘Noise’: “Die chemie uitstralen? Dat moet als acteurs”
    Film

    Ward Kerremans en tegenspeel­ster Sallie Harmsen over de productie van ‘Noise’: “Die chemie uitstralen? Dat moet als acteurs”

    Op vrijdag 17 maart verschijnt op Netflix de psychologische thriller ‘Noise’. Een film met enkele bekende gezichten als Johan Leysen, Jennifer Heylen, Lize Feryn, Ward Kerremans en Sallie Harmsen in de cast. Die twee laatsten spelen bovendien ook een koppel in de film en kennen elkaar al jaren in het echte leven. “Wij hebben samen nog gestudeerd in Maastricht.”
  3. INTERVIEW. Liam Neeson maakt de honderd filmrollen vol: “Gelukkig werd ik pas op mijn 41 jaar een filmster”
    PREMIUM
    FILM

    INTERVIEW. Liam Neeson maakt de honderd filmrollen vol: “Gelukkig werd ik pas op mijn 41 jaar een film­ster”

    ‘Marlowe’, de nieuwe film met Liam Neeson (70) is meteen de honderdste filmrol voor de Noord-Ierse acteur. Een mijlpaal in zijn toch al indrukwekkende carrière. In een openhartig interview met AD vertelt hij over de gloednieuwe prent, het leven als acteur en de naderende ouderdom als actieheld. “Mijn vechtscènes moeten niet geschreven zijn voor dertig- of veertigjarigen. Daar pas ik voor. Als de producenten dat toch willen, dan vragen ze Jackie Chan maar”.
  1. KIJK. ‘Onze’ Gene Bervoets schittert aan de zijde van Hollywoodster Willem Dafoe: “Het was geweldig”
    Film

    KIJK. ‘Onze’ Gene Bervoets schittert aan de zijde van Holly­woodster Willem Dafoe: “Het was geweldig”

    Vlaanderen kan binnenkort smullen van de nieuwe psychologische thriller ‘Inside’. Met in de hoofdrol: ‘onze’ Vlaamse acteur Gene Bervoets (66), aan de zijde van Hollywoodster Willem Dafoe (67). Ook Gene zélf is fan en vertelt over deze bijzondere acteerervaring. “Op een bepaald moment waren we een scène aan het spelen en keken we naar elkaar. Toen dacht ik: ‘Jezus, ik sta voor Bobby Peru uit ‘Wild at Heart’. Wat kan je nog meer wensen?” In Play Café krijgen de kijkers bovendien al een kort fragmentje te zien uit de film.
  2. "Ik heb hem na 15 minuten afgezet": Belgische regisseurs geen fan van 'Everything Everywhere All at Once’, waarom won film dan zoveel Oscars?
    PREMIUM
    Film

    "Ik heb hem na 15 minuten afgezet": Belgische regisseurs geen fan van 'Everything Everywhere All at Once’, waarom won film dan zoveel Oscars?

    Een scène waarin de acteurs elkaar met dildo’s en buttplugs te lijf gaan. Neen, ‘Everything Everywhere All at Once’ is geen doorsnee film. En al helemaal geen typische Oscarfilm. “Tien jaar geleden had dit zelfs de shortlist niet gehaald”, klinkt het. Waarom ging de prent dan toch met zeven beeldjes - waaronder de hoofprijs - lopen? Regisseurs Jan Verheyen, Dominique Deruddere en Robin Pront zijn niet wild van de film, maar zien wel een duidelijke verklaring voor de Oscar-triomf.
  1. Van de grote winnaars tot de verrassende verliezers: dit zijn alle Oscarwinnaars op een rij
    Film

    Van de grote winnaars tot de verrassen­de verliezers: dit zijn alle Oscarwin­naars op een rij

    Vannacht werden de Oscars voor de 95ste keer uitgereikt in het Dolby Theatre in Hollywood. In totaal vielen er 23 beeldjes weg te geven, waarvan het merendeel naar ‘Everything Everywhere All at Once’ ging. ‘All Quiet On The Western Front’ deed het goed, maar iets minder dan verwacht: met vier nominaties van de negen. Onze Belgische inzending voor Beste Internationale Film - ‘Close’ van Lukas Dhont - versloeg hij helaas wél.
  2. OSCARS 2023: ‘Close’ grijpt helaas naast het beeldje, ‘Everything Everywhere All at Once’ wint zowat alles
    Oscars
    16

    OSCARS 2023: ‘Close’ grijpt helaas naast het beeldje, ‘Everything Everywhere All at Once’ wint zowat alles

    ‘Everything, Everywhere, All At Once’ is de verpletterende winnaar van de 95ste editie van de Oscars. De absurde actiekomedie-dramafilm ging met zowat alle grote prijzen naar huis: zeven beeldjes in totaal, waaronder die voor Beste Film, Beste Regie, Beste Mannelijke Bijrol en Beste Actrice. Brendan Fraser - in een ver verleden bekend van ‘The Mummy’ - verraste als Beste Acteur. Pech voor Lukas Dhont wel, die de prijs voor Beste Buitenlandse Film naar ‘All Quiet On The Western Front’ zag gaan. Hij toonde zich echter strijdlustig achteraf: “Dit geeft ons een reden om het nog eens te doen.” Verder geen grote schandalen tijdens de show, maar wel héél wat spektakel dankzij Jimmy Kimmel, Rihanna en zelfs... een ezeltje.
  1. “Ik heb nog nooit zo’n koor van totale wanhoop en pijn gehoord”: een ijzingwekkend verslag van de fatale nacht op Titanic
    PREMIUM
    Film

    “Ik heb nog nooit zo’n koor van totale wanhoop en pijn gehoord”: een ijzingwek­kend verslag van de fatale nacht op Titanic

    “Ik zag een sloep met slechts twaalf man. Twaalf!” Het is maar één van de beklijvende momenten in de film ‘Titanic’, die na 25 jaar weer volle zalen trekt. Maar wist je ook dat de scène daadwerkelijk gebeurde? Aan boord van die beruchte sloep: Lady Duff-Gordon, een rijke eersteklasser die na de ramp één van de meest aangrijpende en gedetailleerde getuigenissen gaf. Dit is haar relaas van die fatale nacht. “De laatste kreet kwam van een man die hopeloos huilde. En toen werd alles stil.”
  2. Maakt ‘Close’ kans om te winnen? En wie zijn de andere topfavorieten? Alles wat je moet weten over de Oscars van vannacht
    Oscars
    2

    Maakt ‘Close’ kans om te winnen? En wie zijn de andere topfavorie­ten? Alles wat je moet weten over de Oscars van vannacht

    Zondagnacht (Belgische tijd) worden in Hollywood voor de 95e keer de Academy Awards of Oscars uitgereikt. De awardshow heeft dit jaar een Belgisch randje: ‘Close’ van Lukas Dhont is genomineerd voor de Oscar voor beste internationale film. In die categorie neemt de Gentse filmmaker het op tegen ‘All Quiet on the Western Front’ (‘Im Westen nichts Neues’), het Duitse oorlogsdrama dat kans maakt op negen Oscars. Enkel de sciencefictionfilm ‘Everything Everywhere All at Once’ doet het met elf nominaties in tien categorieën beter.
  3. “Dankzij een varken slaagden ze erin om binnen te komen”: achter de schermen bij de Oscars (en haar legendarische afterparty’s)
    PREMIUM
    Film
    1

    “Dankzij een varken slaagden ze erin om binnen te komen”: achter de schermen bij de Oscars (en haar legendari­sche afterparty’s)

    38 miljoen euro. Zoveel kost het elk jaar om de Oscars te organiseren. Geen wonder dat de ceremonie strak geregeld is, met hongerige celebs en nerveuze medewerkers tot gevolg. Maar hoe gaat het er achter de schermen aan toe? Wat vinden de genomineerden in hun giftbag? Wie betaalt het drinken? En wat gebeurt er op de afterparty’s? “Ik moest me meteen laten vallen, en per ongeluk landde ik op de voeten van Robin Williams.”
  1. “Ik hoop dat er in Vlaanderen nog plek is voor mij”: voormalig ‘Familie’-actrice Anneke van Hooff maakt comeback
    PREMIUM
    Showbizz

    “Ik hoop dat er in Vlaanderen nog plek is voor mij”: voormalig ‘Familie’-actrice Anneke van Hooff maakt comeback

    Spanje danst nog op haar hits. In Vlaanderen klonken ze steeds stiller. Anneke van Hooff (44), schoonzus van Helmut Lotti, ruilde het podium en de hitlijsten destijds voor een rol in ‘Familie’. Nu is ze terug op Vlaamse podia én in de bioscoop. Als schurk in ‘MAVKA’, de eerste animatiefilm die vanuit Oekraiense schuilkelders de Europese zalen komt binnenwaaien. Op welke plannen zit ze nog allemaal te broeden, na het overweldigende succes van weleer? “Laat ons zeggen dat het toen niet helemaal is verlopen zoals ik gehoopt had.”
  1. "Belachelijk dat Netflix 20 miljoen in de campagne steekt, ik moest het met 500 euro doen": Michaël R. Roskam en Dominique Deruddere over Oscarnominatie 'Close’
    PREMIUM
    Film

    "Belache­lijk dat Netflix 20 miljoen in de campagne steekt, ik moest het met 500 euro doen": Michaël R. Roskam en Dominique Deruddere over Oscarnomi­na­tie 'Close’

    Elke stem telt, en dus ook die van filmmakers Michaël R. Roskam (50) en Dominique Deruddere (65). Stonden zij jaren geleden in dezelfde schoenen als Lukas Dhont (31), zijn ze vandaag lid van de Academy en mochten ze dus stémmen op de Oscar voor ‘beste buitenlandse film’. Ze vertellen welk advies ze hun collega-regisseur zouden geven en dissen verhalen op van hun nominatie-periode. “Matthias Schoenaerts en ik lagen na die ontmoeting stilletjes voor ons uit te staren. ‘Holy fuck!’”