Xtc-tabletten.
Volledig scherm
PREMIUM
Xtc-tabletten. © photo_news

“Tot 70 procent gebruikt drugs op dancefestival”

Ouders zullen niet graag lezen: slechts een minderheid van de bezoekers van een elektronisch festival gebruikt géén drugs. “In ons meest recente onderzoek vertelde 70 procent van de ondervraagden van een dancefestival dat ze de voorbije 48 uur drugs hadden gebruikt”, zegt onderzoekster Tina Van Havere.

29 reacties

 • ro butzen

  2 jaar geleden
  Vreemd, als het een dancefestival is zijn ze er met hun statistieken maar een ander festival wordt nooit naar drugs en dealers en gebruik gekeken.
 • stijn digger

  2 jaar geleden
  Alcohol ( cocktails, bier,)is ook een drug 90% zou het moeten zijn.
 • michael donkor

  2 jaar geleden
  Gaat om 70 procent van de bevraagden. dus geen 70 procent op 200.000. percentages zijn altijd lekker misleidend om te misbruiken op de massa . Wordt ook niet echt vernoemd over welke drugs het gaat , Hoeveel mensen deelnamen aan dit onderzoek etc.
 • Kris Verbeek

  2 jaar geleden
  Ik begrijp de mentaliteit niet dat het pas echt plezant is wanneer er drugs worden genomen. Ik groeide op als teenager in 1968 + en, hoewel drugs alomtegenwoordig waren, hebben mijn vrienden en ik nooit gebruikt. Dat terwijl wij zeker geen nerds waren.
 • Roy Coocks

  2 jaar geleden
  Het is blijkbaar een conditio sine qua non geworden dat men steeds die smeerlapperij moet gebruiken om zich te kunnen "amuseren".
 1. Mogelijk 16 besmettingen tijdens proeffestivals in Nederland en 3 bij duel Oranje met Letland
  7

  Mogelijk 16 besmettin­gen tijdens proeffesti­vals in Nederland en 3 bij duel Oranje met Letland

  Er zijn mogelijk 16 mensen besmet geraakt met het coronavirus tijdens proeffestivals in Nederland, blijkt uit vrijdag gepresenteerde cijfers. Rondom de WK-voetbalwedstrijd tussen Nederland en Letland in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam zijn drie mogelijke besmettingen vastgesteld. In het voetbalstadion zaten op 27 maart in het kader van de zogenaamde Fieldlab-experimenten liefst 5.000 toeschouwers.