Sfeerbeeld van Tomorrowland.
Volledig scherm
Sfeerbeeld van Tomorrowland. © Photo News

Tomorrowland gooit zelf de handdoek en annuleert festival

MuziekTomorrowland gooit zelf de handdoek en trekt definitief de stekker uit het festival dit jaar. “Gezien onze lange samenwerking met de gemeentes willen we er geen juridische veldslag van maken”, luidt het in een persbericht. “De beslissing van de burgemeesters aanvechten bij de Raad van State is een piste die we niet willen bewandelen. We respecteren het burgervaderschap, maar ook onze buren uit de gemeentes Boom en Rumst.”

113 reacties

 • ANDRE AERTS

  1 jaar geleden
  Welk zijn producten van eigen bodem? Dat zijn degene waar ze in die 2 dorpen geen enkele toegevoegde waarde aan beleven. Dat ze TML maar voorgoed afschaffen en zeker die Vlaamse Overheidsbelastingen waar wij moeten voor opdraaien. Proficiat aan deze welmoedige en karaktervolle burgemeesters die daar een een triootje minister ferm in hun hemd gezet hebben!
 • Yves Steenssens

  1 jaar geleden
  Hopelijk voor de planeet wordt het "Yesterdayland " .
 • jan boden

  1 jaar geleden
  Festival zonder meerwaarde, trekt bezoekers aan omwille van de drugs. Liefst verbieden voor altijd.
 • Yana Rutte

  1 jaar geleden
  Misschien een festival in de plaats organiseren met muziek en echte muzikanten. Maar positieve beslissing... je zou bijna hopen op een klein jaarlijks terugkerend corona golfje in de weken van TML :)
 • Manten Kalle

  1 jaar geleden
  Goed nieuws voor de buren.
 1. Van “Meteen fles cava ontkurkt” tot “Dit is gewoon dom”: begrip én ontgoocheling om afgelasting Tomorrowland
  PREMIUM
  Boom/Rumst

  Van “Meteen fles cava ontkurkt” tot “Dit is gewoon dom”: begrip én ontgooche­ling om afgelas­ting Tomorrow­land

  Bij veel inwoners van Boom en Rumst is er begrip voor de beslissing van hun gemeentebesturen om Tomorrowland niet te laten doorgaan. “Het is moedig om Tomorrowland het hoofd te bieden”, zegt Jan Dierckx, voorzitter van de wijkraad Hoek-De Schomme-Bosstraat. De lokale horeca-uitbaters zijn minder te spreken over een tweede jaar zonder duizenden festivalbezoekers. “Ik begrijp niet waar ze mee bezig zijn. Beseffen de mensen dan niet dat Boom zoveel aan dat festival te danken heeft?”