Sfeerbeeld van Tomorrowland.
Volledig scherm
Sfeerbeeld van Tomorrowland. © Photo News

Tomorrowland gooit zelf de handdoek en annuleert festival

MuziekTomorrowland gooit zelf de handdoek en trekt definitief de stekker uit het festival dit jaar. “Gezien onze lange samenwerking met de gemeentes willen we er geen juridische veldslag van maken”, luidt het in een persbericht. “De beslissing van de burgemeesters aanvechten bij de Raad van State is een piste die we niet willen bewandelen. We respecteren het burgervaderschap, maar ook onze buren uit de gemeentes Boom en Rumst.”

113 reacties

 • LUC VAN DER VEKEN

  1 maand geleden
  Welk zijn producten van eigen bodem? Dat zijn degene waar ze in die 2 dorpen geen enkele toegevoegde waarde aan beleven. Dat ze TML maar voorgoed afschaffen en zeker die Vlaamse Overheidsbelastingen waar wij moeten voor opdraaien. Proficiat aan deze welmoedige en karaktervolle burgemeesters die daar een een triootje minister ferm in hun hemd gezet hebben!
 • Yves Steenssens

  1 maand geleden
  Hopelijk voor de planeet wordt het "Yesterdayland " .
 • Jan Boden

  1 maand geleden
  Festival zonder meerwaarde, trekt bezoekers aan omwille van de drugs. Liefst verbieden voor altijd.
 • Yana Rutte

  1 maand geleden
  Misschien een festival in de plaats organiseren met muziek en echte muzikanten. Maar positieve beslissing... je zou bijna hopen op een klein jaarlijks terugkerend corona golfje in de weken van TML :)
 • Manten Kalle

  1 maand geleden
  Goed nieuws voor de buren.
 1. Van “Meteen fles cava ontkurkt” tot “Dit is gewoon dom”: begrip én ontgoocheling om afgelasting Tomorrowland
  PREMIUM
  Boom/Rumst

  Van “Meteen fles cava ontkurkt” tot “Dit is gewoon dom”: begrip én ontgooche­ling om afgelas­ting Tomorrow­land

  Bij veel inwoners van Boom en Rumst is er begrip voor de beslissing van hun gemeentebesturen om Tomorrowland niet te laten doorgaan. “Het is moedig om Tomorrowland het hoofd te bieden”, zegt Jan Dierckx, voorzitter van de wijkraad Hoek-De Schomme-Bosstraat. De lokale horeca-uitbaters zijn minder te spreken over een tweede jaar zonder duizenden festivalbezoekers. “Ik begrijp niet waar ze mee bezig zijn. Beseffen de mensen dan niet dat Boom zoveel aan dat festival te danken heeft?”
 2. Achter de schermen van de digitale versie van Tomorrow­land: nu nog met greenscreen, resultaat nog gekker dan in Boom
  Play

  Achter de schermen van de digitale versie van Tomorrow­land: nu nog met greens­creen, resultaat nog gekker dan in Boom

  Na de eerste digitale versie van Tomorrowland Around the World zijn de opnames ook dit jaar van start gegaan. Door het coronavirus zal een groot deel van de festivalgangers niet kunnen reizen naar De Schorre in Boom. Vandaar wordt er dit jaar opnieuw een virtuele editie gemaakt. Die zal doorgaan op vrijdag 16 en zaterdag 17 juli, aangepast aan alle tijdzones. Achter de schermen hebben dj’s zoals Lost Frequencies en Armin van Buuren het naar hun zin.
 3. Tomorrowland kan niks terugbetalen van 1,8 miljoen euro Vlaamse steun
  165

  Tomorrow­land kan niks terugbeta­len van 1,8 miljoen euro Vlaamse steun

  De 1,8 miljoen euro aan Vlaamse steun die Tomorrowland kreeg om dit jaar alsnog een festival te organiseren, is al volledig besteed aan voorschotten aan leveranciers. Dat zegt de festivalorganisatie. Een terugbetaling zit er volgens Tomorrowland niet in. Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) verklaarde vanochtend nog dat het festival enkel de kosten zou moeten terugbetalen die het nog zou kunnen recupereren.