Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Shutterstock

Testevenement in Barcelona met 1.000 feestvierders succesvol verlopen: geen enkele coronabesmetting

Een proefevenement in Barcelona met ruim duizend man publiek is succesvol verlopen. Niemand raakte besmet met het coronavirus.

23 reacties

 • Gezond Boerenverstand

  1 jaar geleden
  Bewijst gewoon dat als niemand besmet is voor het evenement (snel test aan de deur), er ook geen besmettingen zullen zijn nadien (10 dagen later). Het risico van de kleine foutmarge van de sneltest (indien toch iemand positief zou zijn) wordt dan verkleind doordat iedereen voor het merendeel van de tijd zijn mondmasker droeg. Berekend risico, statistiek en wat geluk. 1000 man is ook niet zoveel... Een doorsnee vliegtuig kan 440 personen vervoeren, dagelijks vliegen er 100.000 vluchten wereldwijd
 • stefan crama

  1 jaar geleden
  Binnen een week krijgen we wellicht ander nieuws. Kunnen ze verdories niet enkele maanden wachten tot het einde van de vaccinatie.
 • Dirk Delaere

  1 jaar geleden
  Wat voor een onzin! Ten vroegste na 7 dagen kan men beginnen testen om te zien of er besmettingen zijn. Waarscheinlijk hebben die nog nooit van incubatietijd gehoort.
 • Polutnik Ronald

  1 jaar geleden
  Het masker mag wel af bij het drinken , dus hoeveel virussen vliegen er dan in het rond bij het drinken . En dan ademen ze de virussen in . Ik denk dat er daar na een week veel besmettingen zullen zijn .
 • jozef

  1 jaar geleden
  Zou dit dan bewijzen dat het mondmasker een wondermiddel is tegen corona? heeft men voldoende vertrouwen dat men dit masker wel degelijk zou ophouden met uitzondering om wat te drinken of te eten, niet zoenen, niet even afzetten bij hoorbaarheid bij praten na pintje te veel, wat te luide muziek? Ik zou toch dergelijke feestjes vermijden hoor. Wel bruikbaar bij begrafenissen en restaurants en dergelijke.
 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.