Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Shutterstock

Testevenement in Barcelona met 1.000 feestvierders succesvol verlopen: geen enkele coronabesmetting

Een proefevenement in Barcelona met ruim duizend man publiek is succesvol verlopen. Niemand raakte besmet met het coronavirus.

23 reacties

 • Gezond Boerenverstand

  2 maanden geleden
  Bewijst gewoon dat als niemand besmet is voor het evenement (snel test aan de deur), er ook geen besmettingen zullen zijn nadien (10 dagen later). Het risico van de kleine foutmarge van de sneltest (indien toch iemand positief zou zijn) wordt dan verkleind doordat iedereen voor het merendeel van de tijd zijn mondmasker droeg. Berekend risico, statistiek en wat geluk. 1000 man is ook niet zoveel... Een doorsnee vliegtuig kan 440 personen vervoeren, dagelijks vliegen er 100.000 vluchten wereldwijd
 • stefan crama

  2 maanden geleden
  Binnen een week krijgen we wellicht ander nieuws. Kunnen ze verdories niet enkele maanden wachten tot het einde van de vaccinatie.
 • Dirk Delaere

  2 maanden geleden
  Wat voor een onzin! Ten vroegste na 7 dagen kan men beginnen testen om te zien of er besmettingen zijn. Waarscheinlijk hebben die nog nooit van incubatietijd gehoort.
 • Polutnik Ronald

  2 maanden geleden
  Het masker mag wel af bij het drinken , dus hoeveel virussen vliegen er dan in het rond bij het drinken . En dan ademen ze de virussen in . Ik denk dat er daar na een week veel besmettingen zullen zijn .
 • Joseph Vanslembrouck

  2 maanden geleden
  Zou dit dan bewijzen dat het mondmasker een wondermiddel is tegen corona? heeft men voldoende vertrouwen dat men dit masker wel degelijk zou ophouden met uitzondering om wat te drinken of te eten, niet zoenen, niet even afzetten bij hoorbaarheid bij praten na pintje te veel, wat te luide muziek? Ik zou toch dergelijke feestjes vermijden hoor. Wel bruikbaar bij begrafenissen en restaurants en dergelijke.
 1. Organisatie achter Reading en Leeds Festival bevestigt dat het festival deze zomer doorgaat: “Let’s go”
  Muziek
  1

  Organisa­tie achter Reading en Leeds Festival bevestigt dat het festival deze zomer doorgaat: “Let’s go”

  De coronacrisis is nog lang niet achter de rug, maar de Britse festivals Reading en Leeds zetten zich alvast schrap voor hun festivalzomer. Eerder deze week kondigde de Britse overheid namelijk aan dat ze de lockdown tegen eind juni vaarwel willen zeggen. De organisatie achter Reading en Leeds neemt dan ook aan dat beide festivals deze zomer gewoon doorgaan. “Let’s go”, klinkt het op hun Twitteraccount. In ons land heerst minder zekerheid, zoals een nieuw bericht van Rock Werchter duidelijk maakte.
 1. Sergio Herman blikt terug op zijn rampjaar: "Ik ga veel meer aan mezelf denken"
  Play
  Telefacts NU

  Sergio Herman blikt terug op zijn rampjaar: "Ik ga veel meer aan mezelf denken"

 2. Alex Agnew spreekt over zijn grote jeugdliefde Sophie: "Bij haar begon mijn fascinatie voor onbereikbare vrouwen"
  Play

  Alex Agnew spreekt over zijn grote jeugdlief­de Sophie: "Bij haar begon mijn fascinatie voor onbereikba­re vrouwen"