Voor Werchter waren al zo'n 65.000 tickets de deur uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor Werchter waren al zo'n 65.000 tickets de deur uit.

Sector vreest miljardenschade na afgelasting festivalzomer: “Sommigen zien jaarloon wegvallen”

FestivalsGeen Tomorrowland, geen Rock Werchter, geen Pukkelpop, geen Gentse Feesten. Wat iedereen zag aankomen is gebeurd: de Nationale Veiligheidsraad trekt een kruis over de festivalzomer. Die beslissing komt voor niemand als een verrassing. Toch vreest de sector een financiële ramp. De schade loopt vermoedelijk tot in de miljarden.

8 reacties

 • Karel Van Beeck

  2 jaar geleden
  Het blijven massaevenementen met een groot risicogehalte in deze coronatijden. Terechte afgelastingen.
 • Jan De Bisschop

  2 jaar geleden
  Als 't op is is 't op. Andere job zoeken he, zo ging het vroeger ook.
 • emiel wouters

  2 jaar geleden
  Ja misschien komt de jeugd eens tot inkeer en leert ze nu eens te genieten van een stevige wandeling, i.p.v. een stevige pint. Want echt dat hebben wij toch niet nodig om ons te amuseren. Vroeger hadden wij een REEP, maar ja wie kent dit nog. Of kastanje klop?? Ook nog zoiets. Misschien komt dit allemaal terug. Het is te hopen.
 • Anoniem

  2 jaar geleden
  Gelukkig hebben ze dan nog hun veel te grote bedrijfswagen.
 • Kris Kras

  2 jaar geleden
  Als ze nu al weten dat ze een jaarloon gaan verliezen: solliciteer, er zijn nog veel arbeidsplaatsen ter beschikking. Flexibiliteit noemt men dat.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Herman Schueremans over afgelasting Rock Werchter, TW Classic, Werchter Boutique en Graspop: “Het is spijtig, maar we zijn niet dood”
  PREMIUM
  Muziek

  Herman Schuere­mans over afgelas­ting Rock Werchter, TW Classic, Werchter Boutique en Graspop: “Het is spijtig, maar we zijn niet dood”

  “We zijn teleurgesteld. Maar we zijn niet dood, hé”, zegt Herman Schueremans (66), de baas van onder meer Rock Werchter en TW Classic. “We verplaatsen onze festivals naar 2021, een uitstel later dit jaar was geen optie.” Hij roept bezoekers nu op om hun ticket bij te houden voor volgend jaar, in plaats van hun geld terug te vragen. “Enkel zo kan onze sector overleven.”