Volledig scherm
© Photo News

“Overleg over terugbetaling tickets”

Dikke pech voor de festivalgangers die tickets hadden voor Vestiville in Lommel, want het festival is volledig afgeblazen. De organisatie liet wel weten dat het de tickets wil terugbetalen, al is er nog overleg met de partners. Bezoekers hebben recht op terugbetaling, beklemtoont Test-Aankoop. Tot en met service- of administratiekosten.

 1. Dit zei het productiehoofd van Vestiville voor de puinhoop: “Wij zijn geen scoutsmensen die eens een festival organiseren”

  Dit zei het productie­hoofd van Vestiville voor de puinhoop: “Wij zijn geen scoutsmen­sen die eens een festival organise­ren”

  Vandaag werd muziekfestival Vestiville in Lommel volledig afgelast. Een grote domper voor de organisatie, want zij hoopten “over vijf jaar het grootste urbanfestival van Europa te zijn.” Zo maakte Jan Pluym, productiehoofd bij Vestiville, zich begin dit jaar sterk in een interview met De Morgen. “Wij zijn geen vereniging van scoutsmensen die eens een festival gaan organiseren. Ik zit al vijftien jaar in het vak”, merkte hij toen op.
 2. Complete chaos op Vestiville: omstreden festival afgelast, boze bezoekers gooien met bekers en stormen binnen

  Complete chaos op Vestiville: omstreden festival afgelast, boze bezoekers gooien met bekers en stormen binnen

  In Lommel had vanmiddag het festival Vestiville moeten starten, maar de deuren bleven gesloten. Om 17 uur kwam de ultieme mokerslag voor de honderden festivalgangers die uren in de zon en in onzekerheid hadden staan aanschuiven: het festival wordt volledig afgelast. Gevolg: boze bezoekers. Aan de ingang werd door een woeste menigte met bekers gegooid en geduwd en getrokken tegen hekken. Even stormde een hele groep binnen, de oproerpolitie begeleidde de menigte weer naar de uitgang.
 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. Is Vestiville de Belgische versie van het Fyre Festival?

  Is Vestiville de Belgische versie van het Fyre Festival?

  35.000 muziekliefhebbers zien hun weekendplannen in het water vallen, nu Vestiville op de eerste festivaldag wordt afgelast, omdat de organisatie de veiligheid van de artiesten en het publiek niet kan garanderen. Sneu voor de duizenden bezoekers die al naar Lommel waren afgezakt om er een heus feestje te bouwen. De zaak doet denken aan het Fyre Festival in 2017: dat moest een luxefestival op de Bahama’s worden, maar mondde uit in een compleet fiasco.
 1. Erik Van Looy stelt de jongste kandidaat voor: Alina 'De Mol' Churikova
  Play
  De Slimste Mens Ter Wereld

  Erik Van Looy stelt de jongste kandidaat voor: Alina 'De Mol' Churikova

 2. Lize Feryn duikt onder in sm-kelder bij 'Club Flo'
  Play

  Lize Feryn duikt onder in sm-kelder bij 'Club Flo'