Na plotse annulatie 100% Retro Festival: organisatie vraagt bijdrage aan tickethouders, “soort van crowdfunding”

Tickethouders van het 100% Retro Festival, dat zaterdag in Bobbejaanland zou plaatsvinden maar vrijdag last minute werd afgelast, krijgen de keuze: ofwel houden ze hun ticket voor volgend jaar ofwel kiezen ze voor een terugbetaling. Opmerkelijk: wie z’n centen terug wil, krijgt de kans om een deel van het geld alsnog aan de organisatie te doneren. Initiatiefnemer Hugo Foets legt in ‘VTM NIEUWS’ uit wat daarachter zit.

22 reacties

 • Peter Buyck

  3 maanden geleden
  Wacht effe geld vragen om geld terug te geven nadat men 'administratieve kosten' inde bij het boeken van het ticket? Wat dan met alle tickethouders die het ticket betaalden met een kredietkaart met consumentenkrediet? DDT in levende lijve anno 2022.
 • Wilfried Vanden Berg

  3 maanden geleden
  Die man weet precies wat hij doet nu . Hij hoopt dat de mensen direct allemaal hun geld gaan terug vragen, dan gaat hij zogezegd bij de handelsrechtbank faiet , jullie zijn je centen kwijt , want hij heeft zogezegd niks en hij kan nadien rustig verder de mensen oplichten zonder gestraft te worden. En hij hoeft jullie niks terug te betalen .
 • Jan Van Bavel

  3 maanden geleden
  Dijk van een oplichter, en dan nog geld durven vragen met een strak gezicht.
 • Marianne Van den Lemmer

  3 maanden geleden
  Zijn Vlamingen nu echt mensen die zich zo gemakkelijk laten pluimen?
 • linda de cort

  3 maanden geleden
  dat iedereen zijn geld maar terug vraagt Vertrouwde heel dat boeltje niet meer vanaf dag 1 direct beslist dat ze ons daar nooit meer terug zagen op dat festival
 1. PORTRET. Hugo Foets, organisator van het afgelaste 100% Retro Festival: "Foets, foetsie. Als je met hem in zee gaat, zie je je centen nooit meer terug”
  PREMIUM

  PORTRET. Hugo Foets, organisa­tor van het afgelaste 100% Retro Festival: "Foets, foetsie. Als je met hem in zee gaat, zie je je centen nooit meer terug”

  Zijn artiestenbureau moest de boeken neerleggen, zijn regionaal radionetwerk verdween van de FM-band en met de festivals die hij organiseerde, zoals Yesterdayland en Nostalgie Beach, groef hij de ene put na de andere. Hugo Foets, de organisator van het last minute afgelaste 100% Retro Festival in Bobbejaanland, reed de voorbije jaren een brokkenparcours. “Als je ooit van plan bent om je schoonmoeder te verkopen, bel Hugo. Hij zal zonder veel moeite een klant vinden die niet kan wachten tot hij een grote som mag storten voor dat lastpak”, klinkt het in de Vlaamse showbizz.
 2. Like Mike draait op Tomorrowland voor het eerst solo zonder broer Dimi: “Mijn papa zou niet willen dat we wegkwijnen in droefheid”
  Play
  Festivals
  2

  Like Mike draait op Tomorrow­land voor het eerst solo zonder broer Dimi: “Mijn papa zou niet willen dat we wegkwijnen in droefheid”

  Like Mike, bekend van het dj-duo samen met zijn broer Dimitri Vegas, gaat voor het eerst solo, en dat meteen op Tomorrowland. Hij maakte van de tijd tijdens de coronapandemie gebruik om zijn eigen muziek te maken. Vorig jaar overleed de vader van de twee dj-broers en het kindje van Like Mike, ofwel Michael Thivaios, werd doodgeboren. Een moeilijke periode die nog steeds pijn doet: “Mijn papa zou niet willen dat we wegkwijnen in droefheid, dus doen we dit verder en doen we ons best”, zegt hij in een interview aan onze redactie. Bekijk hierboven de video met het interview.
 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.