De organisatie van Couleur Café rekent nog steeds op een volwaardig festival deze zomer.
Volledig scherm
PREMIUM
De organisatie van Couleur Café rekent nog steeds op een volwaardig festival deze zomer. © Alex Vanhee

Frankrijk beperkt festivals tot 5.000 zittende bezoekers, Vlaamse organisatoren houden hun hart vast: “Dit is een streep door de rekening”

FestivalsEr mogen in Frankrijk deze zomer evenementen plaatsvinden. Alleen mogen er maar 5.000 bezoekers langskomen en die moeten zitten. Organisatoren in België houden hun hart vast. “Veel artiesten plannen een tour doorheen Europa en Frankrijk is een belangrijk speler.”

39 reacties

 • oswald billiet

  1 jaar geleden
  Er worden beperkingen opgelegd op de grote evenementen. Die evenementen kunnen nooit een sfeer opwekken met beperkt en zittend publiek. Dat is onzin. Er is wel een vermoeden dat onkundige personen, die wellicht ook geen enkele kennis hebben van deze evenementenstrategie ,en belevenissen, nu gaan dwarsliggen met overtrokken meningen en besluiten die niets maar dan ook niets in te brengen hebben in de creatie van muziekfestivals.
 • Marc Stromberg

  1 jaar geleden
  Na ieder festival een nieuwe, grote opstoot van besmettingen. Dit zou gewoonweg verboden moeten worden tot iedereen ingeënt is.
 • Renaat Moerman

  1 jaar geleden
  Ik ben dat gezaagsel over die festivals met hun artiesten die aan grootheidswaanzin lijden grondig beu. Een terrasje aan zee met een Duveltje is voor mij meer dan voldoende.
 • Guy Stanbel

  2 jaar geleden
  Pas in 2024 zal deze pandemie echt over zijn... De rest is hard eerk en loze beloftes.
 • Rens Vandendriessche

  2 jaar geleden
  Ook als iedereen gevaccineerd is, zullen we in het rijtje moeten blijven lopen. Dit heeft niets meer met een virus te maken.
 1. Maak kennis met de ‘WC-DJ’ van Tomorrowland: “De geur neem ik erbij”
  Play
  Tomorrowland

  Maak kennis met de ‘WC-DJ’ van Tomorrow­land: “De geur neem ik erbij”

  Hij is gegeerd in heel Europa, en is misschien wel de meest authentieke Vlaamse DJ op tal van festivals. Zij het wel in de meest onfrisse uithoekjes. Renée Opsedee is de toilet-DJ van ons land en speelt wars van alle anderen. “Als op de mainstage harde techno wordt gespeeld, kies ik graag voor ska of reggae,” klinkt het terwijl hij samba door de hokjes jaagt. “Mensen vinden hier rust.” Het concept van ‘WC-DJ’ vond inmiddels naklank tot ver in het buitenland. “Eigenlijk was ik tijdens het weekend geboekt voor een set in Zwitserland, maar nu speel ik hier negen dagen,” aldus Renée Opsedee (of Ronald Jaeken (44) uit Herne).