Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © Tessa Kraan

Festivals dringend op zoek naar personeel: “Het gaat om vele honderden mensen”

De eventsector smeekt om extra handen. Het grootste gespecialiseerde uitzendplatform alleen al heeft de komende weken minstens 600 nieuwe technici en stagehands nodig. “Er moeten door personeelstekort al opdrachten worden geweigerd, en dan moet de festivalzomer nog beginnen.”

11 reacties

 • Guy Verhaege

  1 maand geleden
  Als zelfstandige (metaalbewerking) ben ik geneigd te zeggen dat ik dit werk wel zie zitten. Maar wie o wie wil me 60€/u betalen? En ja het is 60€ en dit is de meest gangbare prijs voor dit soort werk.Mvg Guy
 • Erik Bervoets

  1 maand geleden
  Voor geld danst den beer, dus zal het wel duidelijk zijn wat ze moeten doen zeker?
 • Bart Vanhove

  1 maand geleden
  "Maar je werkt wel in een wereld die voor velen tot de verbeelding spreekt" ja, ga je daarmee rekeningen betalen?
 • johan van Oevelen

  1 maand geleden
  als je geen volk vindt, dine je is in eigen boezem te kijken wat er scheelt he en hoe het komt. Er is altijd een oorzaak aan ene gevolg ;)
 • guy vermeulen

  1 maand geleden
  Betaal de mensen 25 euro per uur.
 1. Graspop wapent zich tegen hitte: “Gratis water en veel schuilplaatsen”
  dessel

  Graspop wapent zich tegen hitte: “Gratis water en veel schuil­plaat­sen”

  Graspop gaat een broeierige 25ste editie tegemoet. Vrijdag wordt het al heet met zo’n 30 graden, maar vooral zaterdag belooft een uitschieter te worden met temperaturen tot 34 graden. De organisatie van het metalfestival voorziet onder meer drinkbaar water aan alle sanitaire voorzieningen en zal ook flesjes water uitdelen aan de ingang. “Maar tegen een Graspopper zeggen dat hij geen bier mag drinken, is hetzelfde als tegen een kat zeggen dat hij geen muizen mag vangen.”
 2. Duitse zelfverklaarde ‘technofanfare’ MEUTE verovert CORE: “Géén democratie, wél ambiance”
  Play
  Festivals

  Duitse zelfver­klaar­de ‘technofan­fa­re’ MEUTE verovert CORE: “Géén democratie, wél ambiance”

  Eindelijk weer een echte festivalzomer, eindelijk weer met z’n allen muzikaal genieten. Voeg aan dat lijstje, naast de vaste waarden - hallokes Pearl Jam en Nick Cave! -, dit jaar gerust MEUTE toe. Een zelfverklaarde Duitse ‘technofanfare’, die festivalweides op z’n kop zet. Gisteren moest CORE eraan, binnenkort staat Rock Werchter op de agenda. “Mensen vinden ons concept ofwel gek, ofwel geniaal”, legt bezieler Thomas Burhorn uit. “Maar we hopen wel zieltjes te winnen.”